Primer pla de Yolanda Díaz
POLÍTICA

Yolanda Díaz i Carles Puigdemont, junts a Brussel·les

Sumar pren la davantera en les negociacions amb Junts

Sumar prem l'accelerador per lligar el suport de Carles Puigdemont. Els socis de Pedro Sánchez ja van fer el primer pas designant a Jaume Asens com l'encarregat de negociar amb l'entorn de Junts. Ara és la pròpia líder del partit, Yolanda Díaz, qui es posa al capdavant de les negociacions.

Segons ha revelat El Debate, la vicepresidenta del Govern ha viatjat a Brussel·les aquest diumenge per reunir-se amb Puigdemont. Està previst que aquest matí se citin al Parlament Europeu. La reunió es produeix hores abans de la data anunciada per Puigdemont per aclarir el camí de la investidura.

Serà demà, 5 de setembre, quan el líder de Junts desvetlli en seu parlamentària a Brussel·les les condicions del seu partit per recolzar la investidura. Yolanda Díaz i el seu seguici confien a rebaixar les exigències de l'expresident. Encara que no ho tindran gens fàcil.

Viatge secret a Brussel·les

Segons aquest mitjà, Yolanda Díaz va volar ahir a la nit a Brussel·les amb gent de la seva confiança en un viatge envoltat de secretisme. L'acompanya, entre d'altres, Jaume Asens, l'enllaç entre l'espai de Sumar i el món independentista. Volen doblar la pressió per aconseguir el sí de Junts a la investidura.

El viatge, que no constava a l'agenda oficial, ha estat un afany personal de Yolanda Díaz en la seva intenció de prendre la davantera al PSOE. A Sumar s'estén la sensació que els socialistes no estan posant tot l'afany necessari per convèncer Puigdemont. I temen que s'esgoti el temps per evitar unes eleccions noves.

Composició fotogràfica amb els líders dels partits que donen suport a Pedro Sánchez

Tot i que no ha transcendit el contingut de la reunió, és previsible que Díaz es comprometi amb l'amnistia i certs passos cap a l'autodeterminació. El referèndum continua sent una línia vermella per a la dirigent de Sumar. Però sobretot intentarà convèncer Puigdemont dels riscos d'una repetició electoral.

Puigdemont vol Pedro Sánchez

Tot i l'afany de Yolanda Díaz, Carles Puigdemont vol reunir-se amb els principals dirigents del PSOE. De fet, el gran desig de l'expresident és aconseguir que Pedro Sánchez viatgi personalment a Brussel·les per reunir-s'hi. Això escenficaria per primera vegada el reconeixement de Puigdemont com a interlocutor.

Tot i això, a Sumar són optimistes amb el viatge a Brussel·les. D'una banda, creuen que Yolanda Díaz pot jugar un paper clau per desencallar les negociacions entre Junts i el PSOE, enquistades a la desconfiança. Per altra banda, pensen que la imatge amb Puigdemont els assegura més suports a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: