Fotomuntatge entre Ione Belarra i el xef José Andrés
POLÍTICA

El xef José Andrés respon durament a la ministra Ione Belarra

Les paraules de la ministra han provocat la reacció del xef

Les paraules d'Ione Belarra, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, condemnant la guerra d'Israel contra Hamàs, no han estat ben rebudes per gran part dels espanyols.

Des de l'inici del conflicte, els ministres de Sumar no han dubtat a donar suport a Palestina. Han titllat Israel de "genocida" i fins i tot van trigar uns dies a considerar Hamàs com a organització terrorista.

Just aquest dilluns, l'Ambaixada d'Israel a Espanya va llançar un comunicat dur condemnant "energèticament les declaracions d'alguns membres del Govern espanyol". Els diplomàtics israelians no van donar noms, però queda clar que es referien per exemple a Ione Belarra, ministra de Podemos.

La mateixa Belarra no va dubtar a respondre a l'ambaixada. Ha assegurat que Israel "està portant a terme crims de guerra a la Franja de Gaza, bombardejos massius, talls d'aigua i llum, no deixen entrar ajuda humanitària".

"Denunciar aquest genocidi no és 'alinear-se amb Hamàs', és una obligació democràtica. El silenci, complicitat amb el terror", va respondre a l'Ambaixada d'Israel a través de Twitter.

Unes paraules, les de Belarra, que han tingut centenars de crítiques, entre les quals les de José Andrés, que igual que molts espanyols no ha dubtat a carregar contra la ministra.

Una de les reaccions que més han cridat l'atenció ha estat la de José Andrés, un dels cuiners espanyols amb més rellevància mundial. La resposta de la ministra a la condemna de l'Ambaixada d'Israel no ha agradat al cuiner, fins i tot ha indicat que “no mereix ser ministra”.

Jose Andrés: "No mereix ser ministra"

José Andrés no ha dubtat a respondre durament a les paraules de Belarra. "Vostè com a Ministra ha de reconèixer primer que l'atac de Hamàs contra civils és un acte terrorista… i que Israel està defensant els seus ciutadans…".

"Després, pot demanar-li contenció i respecte per les vides de civils a Gaza… Al final, hem de demanar per la Contenció de totes les parts… però mai donar suport als terroristes i als agressors… a més, vostè recolza Rússia?", indica.

"Qui ha matat nens i dones i ancians i civils? Jo no l'he sentit dir una paraula contra aquesta massacre?… Vostè és Pro Kremlin Rússia i Pro Hamàs? No em representa a mi ni a Espanya. No mereix ser ministra… President Sánchez l'hauria de treure del seu càrrec…", finalitza.

Unes paraules molt contundents que arriben després que el cuiner hagi fet una donació d'un milió de dòlars per ajudar els gazatins. Mentre la polèmica està servida a les xarxes, el Ministeri d'Exteriors, liderat pel PSOE, ha assegurat que en una democràcia com la d'Espanya, qualsevol polític pot "expressar lliurement posicions com a representant d'un partit".

Queda clar que el conflicte a l'Orient Mitjà divideix el Govern i el PSOE busca fer equilibris per mantenir el suport al dret d'Israel a defensar-se i conviure amb les declaracions del seu soci Sumar.

➡️ Política

Més notícies: