Muntatge amb Pilar Rahola i Eduard Pujol amb el logotip de 8tv
POLÍTICA

8tv tanca definitivament: Junts es queda sense la seva cadena de televisió

Després dels continus fracassos d'audiència i entrar en concurs de creditors, la televisió privada catalana arriba al final

Junts per Catalunya s'ha quedat sense cadena televisió. Aquesta matinada de dilluns a dimarts, 8tv ha posat punt final a les seves emissions. El temut fos a negre que vol evitar tota televisió ha arribat a les 00.04h. Arriba així el final de la darrera aventura per intentar potenciar una cadena privada a Catalunya.

Després de rebre generoses subvencions i tenir un pressupost de 10 milions i 320 treballadors per a la temporada 2022-2023, les baixes audiències han condemnat l'empresa liderada per Nicola Pedrazzoli. El projecte va néixer amb molta ambició i amb l'objectiu d'arribar al 4% d'audiència. La realitat és que, les dues últimes temporades, amb prou feines va poder superar el 0,8%.

Imatge de Pilar Rahola durant un directe a 8TV

La televisió amiga de Junts per Catalunya

8tv va ser considerada una televisió propera a Junts per Catalunya. I no només perquè s'atrevissin a fer publicacions a les xarxes posicionant-se clarament al costat de, per exemple, Carles Puigdemont. Sempre quedarà per a la història el missatge “President, confiem en tu, només tu pots aconseguir-ho” que encara es pot veure a les seves xarxes socials.

L'idil·li de 8tv amb el partit de Carles Puigdemont anava més enllà. D'una banda, va signar com a presentadors o col·laboradors històrics portaveus mediàtics de Junts, com Pilar Rahola o l'exdirector de TV3, Vicent Sanchis. De l'altra, directament va incorporar polítics del partit processista. És el cas de l'exconseller Josep Rull, que va fer un programa sobre presons, o Eduard Pujol, que actualment exerceix de diputat juntaire al Congrés.

Problemes econòmics a 8tv

8tv va entrar en preconcurs de creditors el 30 de maig passat. La situació va empitjorar el 8 d'agost quan no es va poder evitar el concurs. Una altra de les explicacions a la desaparició de la cadena de Junts és, més enllà de les baixes audiències, els problemes que van tenir dues cadenes de televisió més.

I és que 8tv llogava part del seu múltiplex perquè Fibracat i BarçaTV també emetessin. Un cop es van tancar aquests dos canals, van deixar de pagar el lloguer, cosa que va deixar en una situació extremadament delicada Emissions Digitals de Catalunya (EDICA), l'empresa gestora de 8tv.

➡️ Política

Més notícies: