Imatge d'una cruïlla de carrers a Bèlgica amb molts cotxes de policia acordonant la zona, amb el terrorista possiblement abatut
POLÍTICA

Atac terrorista a Bèlgica: abatut a trets per la policia el presumpte gihadista

Les autoritats belgues no confirmen la seva identitat, però asseguren que portava una arma automàtica com la que es va utilitzar a l'atac de Brussel·les

Després d'hores de terror pels carrers de Brussel·les i rodalies, finalment la policia belga ha pogut localitzar i “neutralitzar” el gihadista que aquest dilluns a la tarda va assassinar dues persones al centre de la capital de Bèlgica. Tot i que de moment no s'han aventurat a confirmar la identitat de l'home "abatut a trets", es creu que es tracta de l'autor del doble assassinat comès aquest dilluns a crit de "¡Al·là és gran!".

Segons informa el mitjà belga Le Soir, l'alcaldessa en funcions de la comuna de Schaerbeek, Cécile Jodogne, un home ha estat abatut a trets a mans de la policia en aquesta zona, que actualment està acordonada i evacuada.

Jodogne ha volgut deixar clar que, de moment, “no hi ha confirmació de la identitat de la persona” abatuda. Això sí, el cos s'ha trobat amb la mateixa arma automàtica amb què es va perpetrar l'atac terrorista d'aquest dilluns a la tarda a la capital de Bèlgica. També ha confirmat aquestes informacions la ministra de l'Interior de Bèlgica, Annelies Verlinder, assegurant que el sospitós ha estat “assassinat a trets”.

Sense confirmació que sigui Abdesalem L., l'immigrant il·legal sospitós de l'atac i conegut per "trànsit d'éssers humans"

D'aquesta manera encara no se sap si l'home abatut és Abdesalem L. Aquesta ha estat la identitat que les autoritats belgues han atribuït a l'atac terrorista dut a terme dilluns i que es va cobrar la vida de dues persones.

Segons informen mitjans locals, Abdesalem L és un vell conegut per les autoritats policials de Bèlgica. Es tracta d'un immigrant il·legal tunisià de 45 anys que va demanar asil el 2019, però que se li va denegar. El ministre de Justícia belga va explicar que el presumpte terrorista "era conegut per la policia per tràfic d'éssers humans i per posar en perill la seguretat de l'Estat". A més, lògicament, per la seva situació de “residència il·legal” al país.

Segons el ministre, des del 2016 es tenia constància del perfil radical d'Abdesalem i que tenia molts números per acabar sumant-se a la gihad, com ha passat.

➡️ Política

Més notícies: