Primer pla de Xavier Trias amb la banda consistorial i amb la mà al pit
POLÍTICA

Xavier Trias torna a agafar l'estelada

Carrega contra els 'partits d'obediència espanyola'

Xavier Trias segueix sense pair el pacte de govern que li ha pres la batlia de Barcelona. A la mateixa sessió d'investidura, va mostrar la seva frustració amb aquell “que us bmbin a tots” . I va reconèixer que els artífexs del pacte (PSC, PP i Comuns), “aconsegueixen que cada cop sigui més radical”.

Han passat els dies, però el seu enuig continua sent monumental. Fins al punt que ha tornat a agafar l'estelada per culpar de tot Espanya i atribuir el seu fracàs al fet que sigui independentista. "No volen que governi la ciutat una persona que ha dit, i no me n'amago, que votaria a favor de la independència", ha dit.

Assenyala a Illa com a artífex

En una entrevista a El Punt-Avui, afirma que “els partits d'obediència espanyola volen que desapareguem”. Assenyala directament al secretari general del PSC, Salvador Illa, que “diu que val tot contra Trias”. I adverteix que la seva posició, com la del PP, el fa cada cop més independentista.

Imatge de Jaume Collboni, del PSC, en un acte del seu partit

“Tenen una manera de fer que és 'hem de salvar Espanya', i creuen que som un perill per a Espanya. No s'adonen que els que faran trontollar Espanya són ells amb aquestes posicions. A mi em fan tornar cada dia més independentista”, ha dit.

El de Junts s'ha mostrat convençut que “hem de fer una campanya explicant als catalans que votar el PSC i el PP és anar en contra de Catalunya”. Parla d'“obsessió contra Catalunya” i utilitza la retòrica independentista. "Ens volen sotmesos", afirma, "de vegades d'una manera humiliant".

Paraules dures cap als seus rivals

S'ha mostrat partidari de canviar la llei electoral per evitar el que va passar dissabte. Proposa una segona volta “perquè la gent decideixi si vol Trias o Collboni”. Considera que Collboni és un alcalde “legítim”, però que ho ha aconseguit “fent una cosa que jo crec vergonyosa”.

Primer pla d'Ada colau visiblement trista

Ha estat especialment dur amb els Comuns, de qui ha dit que “no és gent de fiar” i que “creuen que sempre tenen la raó i que els altres estan equivocats”. També adverteix que “hi havia un 80% de persones a Barcelona que volien un canvi”, i que “se senten enganyades i indignades”.

Sobre el seu futur, Trias ha reiterat que se n'anirà, però ha dit que primer ha de refer l'equip i designar al seu substitut. Ha afegit que l'independentisme ha de reflexionar i ha tornat a demanar unitat tant dins de l'espai de Junts com dels partits secessionistes.

➡️ Política

Més notícies: