Primer pla del candidat de JxCat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, intervé durant l'acte de tancament de campanya, als Jardinets de Gràcia, el 26 de maig del 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Xavier Trias fa marxa enrere

L'exalcalde de Barcelona rectifica les paraules sobre el PSOE

Xavier Trias va mostrar la seva intenció de retirar-se després del fiasco de la seva investidura com a alcalde de Barcelona el 17 de juny del 2023. El de Junts no només no se n'ha anat, sinó que sembla més actiu que mai. Fa una setmana va acusar els socialistes d'estar darrere del cop d'estat del 23-F.

Aquelles paraules van generar un terratrèmol en plenes negociacions entre el PSOE i Junts per la investidura de Pedro Sánchez. No van asseure bé per descomptat entre els socialistes, però tampoc en amplis sectors del seu partit. Ara Trias rectifica i matisa les declaracions.

Trias sempre ha estat un vers lliure dins de Junts, però sembla haver entès que no són moments per tensar l'ambient. El regidor independentista ha reiterat que "hi havia molta gent que no volia un canvi de país" el 1981. Però ha matisat que "els socialistes no volien exactament un cop d'estat".

Trias es menja les paraules

"Crec que el PSOE estava darrere del cop d'estat del 23-F", va dir Xavier Trias fa una setmana. Ahir, en una entrevista al 3/24, va afirmar “això no és exactament el que volien els socialistes”. Trias rectifica així per evitar un conflicte més gran entre dos partits que estan negociant una investidura.

Això sí, ha mantingut que “van estar parlant de com fer fora el senyor Suárez i que el senyor Armada, o qui fos, prengués el comandament durant sis mesos perquè hi hagués eleccions”. Per ell, tot es redueix al rebuig de “molta gent” als canvis en el model territorial que estaven tenint lloc.

Importants dirigents socialistes com Salvador Illa i Miquel Iceta havien exigit una rectificació a Trias. L'exalcalde segueix ressentit pel pacte del PSC amb el PP i Comuns que li va prendre l'alcaldia in extremis. El de Junts ho tenia fet amb Esquerra, però Collboni el va deixar amb un pam de nas.

Indult per a Laura Borràs

Des d'aleshores, Trias ha endurit el to contra els socialistes a qui no perdona haver-lo deixat sense comandament d'alcalde. També ha radicalitzat el seu independentisme. Trias denuncia una operació orquestrada des de Madrid per impedir que l'independentisme governés a Barcelona.

Imatge en primer pla de Xavier Trias abraçant Laura Borràs

En declaracions ahir a 3/23, Trias va defensar l'amnistia i va demanar l'indult per a l'expresidenta del Parlament, Laura Borràs, acusada de corrupció. Una vegada més, Trias va llençar de teories de la conspiració. Per ell, si Borràs no fos independentista mai no hauria estat condemnada.

➡️ Política

Més notícies: