Marta Rovira, secretària general d'ERC, fent un discurs
POLÍTICA

Les xarxes esclaten contra Marta Rovira per la seva publicació sobre la crisi a ERC

Li retreuen obrir ara un expedient quan la direcció coneixia els fets des de fa temps

La crisi continua apremiant a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que va camí d'enfonsar-se en temps rècord. Fa tot just un any que els republicans van patir la primera patacada a les eleccions municipals, i des de llavors tot han estat revessos. Primer el daltabaix a les generals, després la caiguda del govern català, després el càstig a les eleccions catalanes, i finalment la implosió interna amb dimissions i una lluita fratricida pel control del partit (o del que en quedi).

Per si tot això fos poc, ara es troben amb l'escàndol dels cartells anònims que es reien dels germans Maragall amb l'alzheimer. El Diari Ara ha revelat que els cartells van sortir d'ERC. Això ha provocat un incendi que enfonsa encara més la reputació d'un partit a punt del desastre.

Un a un van sortint els dirigents del partit a intentar calmar les aigües. El primer va ser Oriol Junqueras, que va assegurar no saber res de l'assumpte i va prometre arribar fins al fons de la qüestió i prendre les mesures necessàries.

Marta Rovira: 'A ERC no hi ha sectors'

L'última en donar la cara ha estat la secretària general, Marta Rovira. En un extens missatge a les seves xarxes socials ha anunciat l'obertura d'un expedient al canal ètic per aclarir les responsabilitats i aplicar les sancions corresponents.

"El sistema de garanties és imparcial i independent de la direcció, com ha de ser en una organització democràtica", ha assegurat Marta Rovira.

També ha aclarit que “això va de sectors” perquè “a ERC no n'hi ha”, i que “el rovirisme” no existeix. Vol fer callar així les especulacions sobre una suposada filtració per perjudicar el sector de Junqueras en plena batalla pel control de la formació. "La meva feina és garantir les condicions de democràcia interna perquè tothom pugui opinar, participar i decidir en termes d'igualtat", ha dit.

Crítiques ferotges a ERC

Com s'esperava, el missatge ha suscitat tota mena de reaccions, moltes molt crítiques amb el partit. Afirmen que és “urgent” la depuració dels implicats “perquè cada dia que passa augmenta la degradació de la imatge i la credibilitat del partit”.

També us recriminen que s'hagi obert expedient ara que s'ha fet públic, quan la direcció tenia coneixement dels fets des de fa temps. De fet, va ser el partit qui va tapar que els cartells havien sortit d'ERC. Als comentaris recorden que “Junqueras ha mentit dient que no havia estat informat i que ho va saber ahir”.

Hi ha un clam demanant la dimissió dels responsables del partit, inclosa Marta Rovira. “Serà millor que comenceu a dimitir en massa dels vostres càrrecs del partit i que la justícia faci la seva feina”, diu un comentari. "Suposo que els vostres us ho compren", diu un altre, "però els altres pensem que tot és un engany i que ha de dimitir tota la cúpula d'ERC per dignitat i ètica".

Una usuària afirma que ha estat militant d'ERC fins aquest dilluns: “Ja feia molt de temps que veia coses que no quadrava i que no m'agradaven”.

➡️ Política

Més notícies: