Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

Les xarxes enfonsen Tània Verge per les seves paraules sobre la condemna a Dani Alves

La consellera d´Igualtat i Feminismes afirma que s'ha acabat la impunitat per als agressors 'per molt rics o poderosos que siguin'


L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'exfutbolista Dani Alves a quatre anys i sis mesos de presó per la violació d'una dona en una discoteca de Barcelona. Les reaccions no s'han fet esperar. Entre elles la de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que sempre és molt contundent amb Dani Alves i Luis Rubiales, però molt poc amb l'agressor magribí de dones al metro de Barcelona.

Però és que, a més, la sentència ha quedat molt lluny dels nou anys que demanava la fiscalia i els dotze de l'acusació particular. Tenint en compte tot això, calia esperar que les xarxes s'acabessin engreixant amb la consellera, i així ha estat. “Un dia ens hauràs d'explicar com se sent la persona amb més humiliacions a Twitter”, diu @MRSHLO.

Tània Verge celebra la sentència...

Tot just conèixer-se la sentència, Tània Verge ha dit que “s'ha acabat la impunitat de les violències sexuals, per molt rics o poderosos que siguin els agressors”. La consellera celebra “que han funcionat els protocols i s'ha posat al centre el consentiment”. Afegeix que “malgrat l'intent de desacreditar les dones, la societat ha dit prou i exigeix justícia”.

...i les xarxes responen

“Aquí no ha funcionat res”, li respon Elena, “no entenc com et pots mostrar tan alegre, em fas vergonya”. Li pregunten on veu que s'hagi acabat la impunitat, “jo crec que és al contrari, quatre anys dels que farà quatre dies”. La majoria assenyala que precisament li han rebaixat la condemna per ser ric i poderós, i que Tània Verge “viu als mons de yupi”.

L'altre focus de les crítiques és per l'obsessió de Tània Verge amb Alves o Rubiales, i el silenci amb altres agressors. “Com tenim el tema dels menors de Badalona i els multireincidents”, li pregunten irònicament. “Quan els violadors són magribins o gitanos no dius res”, li retreuen directament.

Dura amb uns, indulgent amb altres

La consellera ja es va mostrar especialment incisiva en casos com el de Dani Alves i Luis Rubiales. “La societat ha canviat, la impunitat s'ha acabat, ja cal fer justícia a totes les dones per molt rics i poderosos que siguin els agressors”, va dir al diari britànic The Guardian. Això contrasta amb el silenci en el cas d'agressors estrangers, i fins i tot la protecció d'aquests violadors.

Cal recordar que Tània Verge es va mostrar contrària a rebaixar l'edat penal per imputar menors que agredeixen sexualment com els de Badalona. "Tenim l´obligació de protegir-los, estem parlant de menors", va afirmar. Un doble raser que ha fet esclatar novament els ciutadans, incapaços d'entendre'l.

➡️ Política

Més notícies: