Muntatge de Carles Puigdemont i un tuit criticant l'acte Viva 24 de Vox
POLÍTICA

Les xarxes cremen contra Carles Puigdemont pel seu darrer tuit sobre Vox

L'expresident desferma la polèmica en comparar els actes d'aquest cap de setmana a Madrid i Barcelona

Ahir va ser l'acte 'Viva 24', organitzat per Vox a Madrid. En ell s'hi van donar cita el més granat del nou identitarisme europeu amb figures com Le Pen, Orbán o Meloni.

Tot i que l'estrella de la jornada per mèrits propis va ser el president argentí, Javier Milei. El discurs de Milei va ser tan càustic que fins i tot ha provocat un conflicte diplomàtic amb Espanya després de referir-se a la presumpta corrupció de la dona del president Pedro Sánchez.

Puigdemont s'apunta a la polèmica

Més enllà de les polèmiques de l'acte, el 'Viva 24' ha servit perquè Vox posi la directa per a les eleccions europees, que apunten a un clar auge de les opcions identitàries. Com calia esperar, això ha reforçat la retòrica habitual de 'l'extrema dreta' i el 'feixisme'. Entre els que han abonat aquesta retòrica hi ha l'expresident Puigdemont, que s'ha referit així a l'esdeveniment a través d'un missatge a les xarxes socials:

“El mateix dia que Madrid acull tota l'extrema dreta mundial, Barcelona és un punt de trobada internacional de defensors dels drets humans”. Amb aquesta sola frase, l'expresident Puigdemont ha desfermat la polèmica a les xarxes.

Molts assenyalen que el seu missatge suggereix una evident superioritat moral de Catalunya (Barcelona) respecte a Espanya (Madrid). Sobre això, multitud d'usuaris catalans diuen que no tenen res del que presumir amb l'acte contra Israel que es va organitzar a la capital catalana.

Dissabte passat, Barcelona va ser el lloc de trobada d'una manifestació que, segons les autoritats, va comptar amb 2.600 participants i que va acabar a la UB en suport als estudiants acampats.

Entre crits de 'Boicot a Israel' o de 'Palestina lliure', també va fer acte de presència el missatge 'Des del riu fins al mar'. Com és ben sabut, aquest és un eslògan antisemita, associat al nacionalisme palestí i usat per Hamàs. Combinat amb el crit de Palestina lliure, és una crida a la creació de l'Estat Palestí i a l'extinció de l'Estat d'Israel.

➡️ Política

Més notícies: