Muntatge d'Ignacio Garriga amb la bandera catalana i el logotip de Vox

POLÍTICA

Vox reivindica la Senyera: 'És la de tots'

El candidat de Vox es pronuncia sobre diversos temes en una roda de premsa i avança la seva postura postelectoral

El líder de Vox a Catalunya avisa que prefereix repetir les eleccions abans que investir Salvador Illa, encara que sigui amb una abstenció. Vox pretén així mostrar-se com una força completament aliena al processisme, on també inclouen el PSC.

Sobre el fet que apareguin banderes catalanes als seus actes electorals, Garriga ha assenyalat que és una "declaració d'intencions" i que la senyera és "la bandera de tots". Així mateix, ha denunciat que la baixada en l'ús del català es deu a la “immigració il·legal” i a la “instrumentalització” política que se'n fa.

Crítiques al PSC

El candidat per Vox a la Generalitat ha fet una roda de premsa a la seu de l'agència EFE. En ella, Garriga hi ha carregat contra el PSC, que qualifica de “nou partit separatista”. D'aquesta manera, ha mantingut el discurs que ja és habitual des de la seva formació: la denúncia que els socialistes són el “soci” d'ERC i Junts.

La novetat ha estat a l'anunci de la postura de Vox en eventuals pactes parlamentaris. Garriga ha estat contundent i ha avisat que no faran president Illa ni encara que sigui amb una abstenció. "Catalunya no canviarà amb Salvador Illa com a president de la Generalitat, perquè Illa no acabarà amb es 'xiringuitos', les 15 conselleries, i seguirà avançant en l'agenda d'Aragonès", ha dit.

Aquestes declaracions no són casuals i venen un dia després que el PPC d'Alejandro Fernández donés la sorpresa. El líder dels populars va avançar que estaria disposat a investir Illa si abans tallava tots els vincles amb ERC i Junts. Fernández, en definitiva, proposa al PSC fer un Collboni a Palau .

Muntatge d'Alejandro Fernandez i Ignacio Garriga amb el Parlament de fons

El català i la frontera de vot amb Orriols

Garriga també s'ha pronunciat sobre altres temes com ara la postura del seu partit respecte a la llengua catalana. "El català és una llengua nostra, una llengua més que volem protegir, com volem protegir l'espanyol", ha dit. En aquest sentit, ha denunciat que la reculada del català es deu a la immigració. "És el separatisme qui, promovent la immigració il·legal, expulsa el català de molts barris de Girona, Lleida o Barcelona".

Sobre aquest assumpte, també ha assenyalat que la incorporació de la senyera a les seves propagandes i actes electorals és una "declaració d'intencions". Garriga ha explicat que la bandera catalana “representa una manera de ser espanyols” i que és la "bandera de tots".

Finalment, s'ha desmarcat d'una cosa que també critiquen Aliança Catalana, que és tenir una frontera de vot molt propera en certs assumptes. Sobre això, Garriga ha posat l'accent a la qüestió nacional. "Una formació", ha dit sobre AC, "que competeix amb el senyor Puigdemont a veure qui és més separatista".

➡️ Política

Més notícies: