Muntatge d'Ignacio Garriga amb David Pérez i Miguel Ángel González, els dos guàrdies civils assassinats a Barbate
POLÍTICA

Vox obligarà el Parlament a posicionar-se sobre l'assassinat de dos guàrdies civils

El Govern segueix guardant silence malgrat l?origen català d?un dels agents morts


El Govern de la Generalitat continua guardant silenci al voltant de l'assassinat del guàrdia civil català a Barbate, divendres passat. Recordem, l'agent David Pérez de Carracedo, de 43 anys i nascut a Barcelona, va morir al costat d'un altre company en ser envestits amb una narcolanca en aigües gaditanes. Tot i el seu origen català, ni el President, Pere Aragonès, ni el conseller Joan Ignasi Elena, van expressar el seu pes pel que va passar.

Cap representant del Govern ha expressat els seus condols a la família i als amics de l'agent mort. L'animadversió de l'independentisme cap al cos de la Guàrdia Civil ha portat els governants catalans a ignorar el succés. Per això, Vox ha exigit al Parlament que es posicioni sobre l'assassinat.

Vox està duent a terme una tasca de desgast del Govern a Catalunya, per erigir-se com la principal alternativa al conglomerat PSC-Comuns-ERC-Junts-CUP. El partit d'Ignacio Garriga explota sobretot la crisi migratòria i la defensa de la unitat nacional. En aquesta ocasió, vol posar contra les cordes els partits independentistes amb un dels seus anticrists, la Guàrdia Civil.

Sol·liciten una declaració institucional

Vox exposa que “el greu problema del narcotràfic s'ha mostrat amb tota la cruesa en aquest greu succés”. Això posa de manifest “la impunitat amb què operen els narcos i la manca de mitjans materials amb què el Ministeri de l'Interior condemna els agents en la lluita contra el narcotràfic”. A més, Vox assenyala que “el problema de la narcodelinqüència també és molt present a Catalunya”.

Segons exposen, “les noves xarxes criminals han establert noves rutes al litoral català, convertint Catalunya en un epicentre europeu del tràfic de drogues”. La gravetat dels fets i que un dels agents assassinats fos d'origen català, porta Vox a presentar aquesta petició. Exigeix al Parlament “que expressi la seva condemna més rotunda a aquests assassinats i mostri el seu suport incondicional als familiars dels guàrdies civils esmentats, així com a l'Institut Armat a què pertanyien”.

Vox insta el Parlament a condemnar de manera rotunda l'assassinat dels agents Daniel Pérez Carracedo i Miguel Ángel González Gómez. També a mostrar la seva solidaritat a familiars i amics de les víctimes, ia desitjar la ràpida recuperació dels ferits. Finalment, a reafirmar el seu compromís en la lluita contra el narcotràfic ia proveir de mitjans la Guàrdia Civil per dur a terme aquesta lluita.

L'estratègia de Vox a Catalunya

El partit de Santiago Abascal, en plena crisi interna i de confiança a la resta d'Espanya, veu Catalunya com el trampolí per renéixer. Catalunya és interessant per a Vox perquè li permet incidir en les dues grans obsessions, la unitat nacional i la immigració. Per això centra el seu discurs en aquests dos temes.

Ignacio Garriga, als passadissos del Parlament

Amb Ignacio Garriga al capdavant, el grup parlamentari de Vox explota sempre que pot la crisi migratòria a Catalunya. Assenyalen el fracàs del multiculturalisme, la islamització de Catalunya i la inseguretat creixent. Acusen el Govern de fomentar la immigració il·legal i posar en risc els serveis públics i la cohesió social.

A Catalunya es manifesta com enlloc l'aliança entre socialistes i separatistes que conforma el “sanxisme”. Des del Parlament, Vox pot llançar un discurs a favor de la unitat nacional que té el ressò a la resta d'Espanya. Amb la mirada posada a les eleccions catalanes del febrer del 2025, l'estratègia de Vox se centra en aquests dos pilars.

➡️ Política

Més notícies: