Primer pla d'Iván Espinosa dels Monteros mirant a càmera
POLÍTICA

Vox atura la crisi nomenant un nou portaveu

Ignacio Garriga ha anunciat que ja tenen substitut per a Iván Espinosa de los Monteros

Vox ja té substitut per a Iván Espinosa de los Monteros com a portaveu al Congrés. Així ho ha anunciat aquest migdia el secretari general del partit, Ignacio Garriga, que no obstant no ha volgut revelar el nom. Entre els principals candidats hi ha Ignacio Hoces, Jose María Figaredo i María Ruiz.

Ignacio Garriga ha comparegut davant els mitjans per aturar com més aviat millor la crisi oberta en la formació. Ho ha fet hores després que Juan Luis Steegman anunciés la sortida de l'executiva nacional. La seva renúncia aprofundeix encara més la divisió entre l'ala liberal de Vox i el sector populista.

El català ha denunciat una campanya mediàtica amb “relats de ciència-ficció”. Assegura que "estan intentant enterrar-nos" mitjançant "la demonització, l'estigmatització i l'arraconament" de Vox. El secretari general ha evitat fer autocrítica i ha negat que hi hagi una divisió al si del seu partit.

'Vox està més fort que mai'

En la línia dels darrers dies, la direcció de Vox ha negat que la marxa d'Espinosa i Steegman respongui a discrepàncies ideològiques. Per contra, denuncien una campanya mediàtica per enfonsar el partit. Garriga ha parlat d'“intents de conspiració” i “burdes mentides” que no s'ajusten a la realitat.

Ignacio Garriga amb cara molt seriosa durant una roda de premsa a la seu de Vox

La realitat és que els últims dies els mateixos exdirigents purgats han carregat públicament contra la direcció. No així Iván Espinosa dels Monteros, que se'n va anar sense aclarir els motius del seu adéu. Tampoc Steegman ha volgut anar-se'n fent soroll, i ha estès la mà a Abascal “per al que tu necessitis i Vox requereixi”.

Vox nega el relat de l'enfrontament del sector liberal contra el gir ideològic imposat pel sector de Jorge Buxadé. Segons aquestes informacions, els moderats responsabilitzen els radicals de l'últim fracàs electoral. Ignacio Garriga ha insistit que no existeix aquest cisma, i que “Vox està més fort que mai”.

Tres candidats per al portaveu

José María Figaredo, de 35 anys, és advocat i diputat per Astúries al Congrés dels Diputats. Porta vinculat a Vox des de la fundació del partit, tot i que ha estat aquesta última legislatura quan ha començat a despuntar. Les seves contundents intervencions al Congrés no han passat desapercebudes i li han fet guanyar sencers per al càrrec de portaveu.

Ignacio Hoces és un altre dels ben situats per rellevar Espinosa dels Monteros com a portaveu. És un dels homes forts de Vox ara mateix i amb Jorge Buxadé responsable del gir radical de la formació. Té dos doctorats en Dret i Ciències Polítiques i en parlen com un treballador nat, un apassionat amb caràcter i sense fisures.

La favorita per rellevar Espinosa dels Monteros és María Ruiz, número dos per Madrid al Congrés darrere d'Abascal. És periodista de professió i ha protagonitzat diverses polèmiques com l'enfrontament amb Pablo Iglesias per les residències durant el covid. També s'ha mostrat molt contundent amb l'educació lliure d'adoctrinament i la Llei Trans.

El partit revelarà en uns dies qui és l'elegit, encara que segons Ignacio Garriga “ho tenim clar”. La decisió donarà una idea de quin camí ha triat la direcció per redreçar el rumb.

➡️ Política

Més notícies: