Plànol curt de Xavier Gabriel, propietari de la Bruixa d'Or, amb rostre somrient
POLÍTICA

La Generalitat no envia cap representant al funeral de l’empresari Xavier Gabriel

Els alcaldes de Sort i Rialp sí que assisteixen a la cerimònia religiosa del fundador de la Bruixa d’Or

El funeral per Xavier Gabriel, fins ara amo de la Bruixa d'Or, va tenir lloc aquest dijous a l'Església de Sort sense l'assistència de cap representant de la Generalitat. A la cerimònia religiosa sí que hi van ser presents, en canvi, l'alcalde de la localitat, Baldo Farré Serrat (ERC); i el de Rialp, Gerard Sabarich (exPDECAT).

Gabriel sempre es va mostrar molt crític amb el procés. Fins i tot el 2018 va assumir, en una mostra de sentit de l’humor, el càrrec de ministre d'Hisenda de Tabàrnia. Però el seu negoci va ser un revulsiu per a la comarca i va tenir un impacte econòmic elevat en bars, restaurants i hotels per la quantitat de gent que compraria loteria a la seva administració.

L’empresari va començar d’adolescent com a botons a la desapareguda Caixa de Crèdit per a l'Habitatge i abans dels 30 ja era director d’una sucursal. Tanmateix, va convèncer els pares, que regentaven un estanc, per obrir un negoci de loteria tot i ser una comarca amb escassa densitat de població.

En els seus començaments, molt abans de la venda en línia, vendria loteries amb cotxe per les localitats veïnes. També va impulsar altres activitats econòmiques com el ràfting, ara plenament consolidat.

Xavier Gabriel, de 66 anys, va morir dissabte passat a causa del càncer. Després d'un primer combat amb la malaltia va aconseguir superar-lo però després se'l va reproduir. La cerimònia va tenir lloc a l'Església Sant Feliu de Sort (Pallars Sobirà).

La Generalitat no va enviar cap representant. El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu, Josep Castells, tenia a les 10.45 una visita a l'àrea bàsica dels Pallars Jussà dels Agents Rurals juntament amb la nova directora general del cos, Elisenda Pérez Esteve.

Mentre que a les 12.30 el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i altres càrrecs tenien una reunió per tractar el furt de garrofes a Reus. L’agenda oficial del Govern no especifica cap altra activitat oficial. Tampoc dels consellers.

El rector, d'origen peruà, va destacar a la seva homilia que Xavier Gabriel “tenia intuïció per als negocis” i “l'impacte” que va tenir La Bruixa d’Or a l'economia de la comarca. “El nom de la vila de Sort és ara conegut a tot arreu”, va afegir.

Homenaje a Xavier Gabriel, dueño de La Bruixa d’Or

➡️ Política

Més notícies: