Pla mitjà de Pere Aragonès amb cara de fàstic i Carles Puigdemont parlant
POLÍTICA

ERC s'enfada amb la visita de Puigdemont a França

Gelosia a Esquerra després de la presència del líder de Junts en un acte amb Pere Aragonès i diversos expresidents de la Generalitat

Aquest dilluns, Carles Puigdemont desafiava a la justícia espanyola viatjant fins al sud de França per participar en un acte d'homenatge a Pau Casals. En aquesta celebració, el líder de Junts ha coincidit amb diversos expresidents de la Generalitat com José Montilla, Jordi Pujol o Quim Torra. També amb l'actual president Pere Aragonès.

La visita de Puigdemont a França ha comportat, com era d'esperar, un petit bany de masses per a l'expresident. No es pot negar que el líder de Junts gaudeix d'una camarilla de seguidors que l'idolatren faci el que faci. De fet això és una cosa que mai no tindrà Pere Aragonès. I és clar, aquesta situació ha generat alguna gelosia dins d'Esquerra Republicana.

Qui ho ha exterioritzat ha estat Josep Huguet, exconseller d'ERC a l'època del tripartit, dirigent històric de la formació i actual membre de la Fundació Irla, entitat vinculada al partit republicà. Huguet ha utilitzat les xarxes per criticar el servilisme d'una part del processisme cap a Carles Puigdemont. “A l'acte dels presidents de la Generalitat d'homenatge a Pau Casals. Lamentablement, una minoria busca el titular cridant a favor de Puigdemont, trencant el respecte institucional, en fi, així ens va”, criticava l'exconseller.

La denúncia ha generat una nova discussió entre processistes. I és que ràpidament seguidors de Puigdemont i de Junts li han retret les seves paraules. “Si cridessin a favor de Junqueras et semblaria bé”, “a tu el que et rebenta és que no hagin cridat Aragonès president” o “ara resulta que la gent ha de callar perquè als d'ERC no els agrada”, són algunes de les respostes que ha rebut l'exdirigent d'Esquerra.

L'acte d'aquest dilluns a França, que tenia com a objectiu evidenciar una suposada unitat independentista, no ha fet més que provocar una altra baralla entre processistes. Sembla que qualsevol motiu és bo perquè ERC i Junts es barallin. I en aquesta ocasió han estat la gelosia dels republicans cap a Puigdemont el que ha generat aquesta nova discussió. Que no passi ni un dia sense que el processisme doni la nota.

➡️ Política

Més notícies: