Muntatge amb un primer pla de Pedro Sánchez i un pla mitjà d'Oriol Junqueras aplaudint i Carles Puigdemont somrient
POLÍTICA

Pedro Sánchez torna a cedir mentre intenta abaixar els fums a Carles Puigdemont

El president del Govern anuncia noves reunions amb Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, seguint així la seva campanya per acontentar els seus socis

Recorden que la setmana passada Pedro Sánchez va dir que no tenia prevista cap reunió amb Carles Puigdemont? Doncs al final sí que n'hi haurà. De fet, n'hi haurà diverses. En cap cas, el president del Gobierno va mentir quan va dir això, simplement ha tornat a canviar d'opinió, tal com ja ha fet moltes vegades. Aquestes reunions amb el líder espiritual de Junts per Catalunya encara no tenen data ni lloc, però Sánchez ha assegurat que es duran a terme.

En la seva estratègia per acontentar els seus socis, el líder del PSOE continua cedint qüestions purament estètiques. És el que demana Junts i ell s'avé a complir les seves exigències. Ell sap que no té l'obligació de cedir en coses més importants, ja que els juntaires no tenen la intenció de forçar la caiguda de l'actual Gobierno mentre l'amnistia estigui en tramitació i l'alternativa sigui un executiu amb PP i Vox. Per aquest motiu, toca "passar per l'aro" i participar dels focs d'artifici que exigeix Carles Puigdemont, que té l'obligació de presentar, davant dels seus, fets que justifiquin haver facilitat la governabilitat a Espanya.

Pedro Sánchez intenta abaixar els fums a Carles Puigdemont

Així doncs, hi haurà diverses reunions de Pedro Sánchez amb Carles Puigdemont, però el president del Gobierno vol mantenir l'equilibri amb l'altre soci processista que el sustenta al Congrés. ERC, soci més fiable que els imprevisibles juntaires, no es vol quedar enrere en la performance de Pedro Sánchez. Per aquest motiu, el líder socialista també es reunirà diverses vegades amb Oriol Junqueras.

D'aquesta manera, Sánchez també envia un missatge a Puigdemont que no és el seu soci preferent, que també n'hi ha d'altres i que, tot i entrar al drap de les gesticulacions, no es deixarà utilitzar en la guerra que l'expresident manté amb ERC. En aquest mateix sentit, el líder socialista es reunirà amb Pere Aragonès aquest dijous a Catalunya.

Així doncs, Pedro Sánchez accepta cedir davant Puigdemont en qüestions estètiques, però evitant regalar-li el relat que ara Junts fa alguna cosa diferent del que ha fet Esquerra en els últims anys.

➡️ Política

Més notícies: