Muntatge de Pedro Sánchez amb Pere Aragonès
POLÍTICA

Pedro Sánchez i Pere Aragonès, focs d'artifici

El president del Gobierno i el president de la Generalitat es reuniran aquest dijous per escenificar, una vegada més, que el procés ha contagiat la política espanyola

Pedro Sánchez ha acabat fent seu el procés com a manera de fer política. Això, en línies generals, vol dir escenificar i gesticular molt, però avançar més aviat poc. És el preu -un d'ells- que ha volgut pagar per aconseguir els vots dels processistes i així continuar ocupant la Moncloa quatre anys més.

Aquest dijous tindrem una nova escenificació que el procés ha contagiat la política espanyola. Pedro Sánchez viatja a Barcelona per reunir-se amb Pere Aragonès. En trobada entre els presidents del Gobierno i del Govern se celebrarà al Palau de la Generalitat dijous a les 12 del migdia.

De què servirà aquesta reunió a la capital catalana? Doncs, com admeten les dues parts, de més aviat poc, per no dir res. Pere Aragonès traslladarà a Pedro Sánchez el que ja sap i sabem tots. Que cal fer efectiu el traspàs de Rodalies acordat, que l'amnistia ha de ser aprovada, que s'ha de reactivar la taula de diàleg i que el “conflicte entre Catalunya i Espanya” s'ha de solucionar amb un referèndum. És a dir, el mateix que va repetint els últims mesos.

Més enllà que “el president de tots els catalans” reclami bàsicament que Pedro Sánchez compleixi els acords aconseguits amb el seu partit, ERC, la Generalitat ja s'ha encarregat de començar a gesticular davant de la trobada entre els dos presidents.

La portaveu del Govern ha volgut deixar clar que la visita és “de feina, no de cortesia”. Que no és res més que maquillatge perquè els seus no s'enfadin més del que ja estan per haver investit Pedro Sánchez. Però evidentment, la reunió serà de cortesia. I, exceptuant una sorpresa, de feina hi haurà la justa i necessària.

Serà una sessió de focs d'artifici que a Pedro Sánchez li servirà per acontentar un dels seus principals socis. I a Pere Aragonès per vendre els seus que segueix treballant per aconseguir les concessions pactades amb el PSOE. I, una vegada feta aquesta visita de cortesia, el president del Gobierno ja podrà afrontar les reunions amb Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: