Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo al cara a cara d'Atresmedia dilluns passat, 10 de juliol de 2023
POLÍTICA

El vídeo de Vox sobre el debat que corre com la pólvora

Abascal va ser protagonista destacat al cara a cara

El cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo va tenir un convidat inesperat. Es tracta ni més ni menys que de Santiago Abascal, el líder de Vox, a qui els candidats van esmentar repetides vegades. El partit no ha perdut l'ocasió de manifestar-ho a través d'un curiós vídeo.

Vox ha pujat a les seves xarxes socials una successió de talls en què Sánchez i Feijóo esmenten a Abascal i el seu partit. Són vint mencions en un vídeo de tot just deu segons. Una demostració de que el partit de Santiago Abascal ha ocupat el centre de la campanya electoral.

El vídeo ha corregut com la pólvora, porta més de 7.500 'M'agrada' i supera els 2.700 retweets. “Us fan la campanya, quins il·luminats”, es pot llegir als comentaris.

El tir per la culata

Pedro Sánchez creia que amb la por a Vox n'hi hauria prou per mantenir-se a la Moncloa. La realitat és que els socialistes no aconsegueixen remuntar a les enquestes. I per a desgràcia seva, Feijóo va desactivar ahir la seva estratègia de comparar el PP amb Vox per presentar-se com a alternativa al “túnel tenebrós”.

Captura de la prèvia del debat entre Sánchez i Feijóo el 10 de juliol de 2023

A Pedro Sánchez li ha sortit el tret per la culata. L'estratègia de la por a Vox a penes li dóna rèdits, i en canvi la seva aliança amb ERC i amb EH Bildu sí que erosionen les seves expectatives electorals. Tot i així, el candidat socialista insisteix a situar Vox al centre del debat.

Ni amb tu ni sense tu

Feijóo tampoc no es va quedar curt. D'una banda, va aconseguir hàbilment eludir els seus pactes amb Vox, però alhora no va tancar la porta a la coalició de dretes. Davant la matraca esquerranista de l'“extrema dreta”, el candidat popular es va referir als d'Abascal com a “constitucionalistes”.

Però Feijóo va marcar distàncies amb Vox, recordant per exemple el que ha passat a Múrcia aquests dies. La proposta a Sánchez de deixar governar la llista més votada és un desafiament al partit de Santiago Abascal. Davant d'aquesta situació, el líder de Vox ha esclatat i planteja un ultimàtum.

Ultimàtum de Vox al PP

Vox ha deixat clar al PP que no donarà un xec en blanc per governar a canvi de res. Santiago Abascal ha advertit que els dos grans partits estan forjant un pacte i ha demanat al PP un compromís clar si vol suport. L'ultimàtum és clar, o una coalició de dretes o quatre anys més de sanchisme.

➡️ Política

Més notícies: