Muntatge de Silvia Orriols i el vídeo de la gent parlant sobre Aliança catalana

POLÍTICA

El vídeo dels votants d'Aliança Catalana que s'està fent viral

Les entrevistes al míting de Sílvia Orriols a Barcelona posen contra les cordes el relat de l'esquerra

Sílvia Orriols ha demostrat ser el nou fenomen polític a Catalunya. La candidata nacionalista i batllessa de Ripoll té milers de fans a les xarxes socials, i sovint es diu que ha aconseguit la seva "bombolla twittera". Alguns estaven convençuts que això no es traduiria en incidència política real, i que aquest discurs era impossible dins de l'independentisme català.

Tot i així les darreres dues setmanes Orriols ha sortit de Ripoll per visitar diferents capitals de comarca en una successió de mítings. A Olot, Figueres, Tarragona, Balaguer, Lleida i Barcelona ha omplert les sales dels seus seguidors i simpatitzants, inèdit per a un partit així de petit.

Va ser precisament a la ciutat comtal que va rebre una concentració d'extrema esquerra per silenciar-la. Els mitjans de comunicació que van acudir al'acte van poder entrevistar un grapat dels assistents just a la sortida. Un reporter de 8TV va entrevistar quatre simpatitzants just a la sortida i el resultat s'ha viralitzat, amb desenes de milers de visualitzacions a X.

El primer a parlar és un jove barceloní de dinou anys, que votarà el Parlament per primera vegada. Seduït pel discurs de Sílvia Orriols ha decidit assistir-los tant com sigui possible. Critica aquells que "ens diuen racistes i feixistes", apuntant la seva hipocresia per intentar impedir el míting de la ripollesa.

Després parla un exvotant d'Esquerra Republicana, profundament decebut pel partit de Junqueras, ha optat per escoltar les propostes d'Aliança Catalana. Assegura que Esquerra és responsable del fracàs de l'1 d'octubre del 2017: "Ni Esquerra, ni Junts ens van donar allò pel que vam rebre tants pals".

Clips del vídeo sobre la gent parlant d'Aliança Catalana

Una altra entrevistada és una candidata de la llista de Junts al Pont de Vilomara, al Bages. Se sent traïda per Puigdemont per haver investit Pedro Sánchez, cosa que qualifica d'inacceptable. Argumenta que Junts no pot investir Sánchez: "Van prometre que no investirien un president espanyol". Remata dient: "Jo no sóc ni feixista, ni racista, ni d'extrema dreta, sóc nacionalista catalana".

Un altre entrevistat és un militant del partit i número 22 a la llista de Barcelona. Denuncia la minorització dels catalans i vaticina la fi del processisme que Aliança Catalana pretén enterrar definitivament. Afirma contundent: "Demano als que ens anomenen feixistes i ultradretans que agafin un diccionari o una enciclopèdia i busquin d'on ve aquesta terminologia"

Aquestes entrevistes revelen el perfil de votants d'Aliança Catalana, catalans farts dels tres partits tradicionals, decebuts pel processisme i afectats per la immigració descontrolada. Aviat sabrem si aquesta opció té prou força per articular un espai polític propi i posar en perill els independentistes que s'han repartit el poder a Catalunya fins ara.

➡️ Política

Més notícies: