Captura imatges mòbil
POLÍTICA

El vídeo que mostra la crua realitat de Barcelona i Catalunya

Els robatoris i furts són molt comuns, especialment al voltant de Ciutat Vella

La inseguretat a Barcelona ha estat objecte de preocupació després que un vídeo viral mostrés un jove magribí arrencant una cadena del coll d'un ancià turista. A les imatges, s'observa el delinqüent fugint mentre l'ancià intenta perseguir-lo, sense aconseguir capturar-lo i permetent que el lladre escapi impune.

Aquest incident ha ressaltat les creixents preocupacions sobre la delinqüència a la ciutat.

Durant l'any 2023, les autoritats van informar un augment significatiu a les detencions i a les investigacions relacionades amb la criminalitat. Es van detenir un total de 27.252 persones, un increment del 23% respecte a l'any anterior, i es van investigar 57.169 individus. Això representa un augment de l'11,4%.

A més, la resolució de casos ha mostrat una millora amb un augment d'1,43 punts en comparació de l'any previ. Aquest augment en l'activitat policial s'ha atribuït en part al pla d'acció Tremall, un dispositiu conjunt implementat pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Segons dades del pla Tremall, es va aconseguir detectar 526 delinqüents multireincidents responsables d'un total de 6.169 delictes, principalment furts i robatoris violents a la via pública. Aquests números reflecteixen la persistent amenaça que representen els delinqüents reincidents a la ciutat i contribueixen a la sensació d'inseguretat entre els residents i els visitants.

El vídeo del magribí arrencant la cadena a la persona gran només és un exemple més de la realitat que enfronta Barcelona en termes de seguretat pública. La viralització d'aquest tipus d'incidents ressalta la necessitat de mesures més efectives per combatre la delinqüència de carrer i protegir els ciutadans més vulnerables.

Les autoritats locals no semblen abordar aquestes preocupacions i els fets. A les xarxes es demana un augment de patrullatges en àrees d'alt risc i l'enfortiment de la cooperació entre les forces de l'ordre. Tot i això, el desafiament persisteix i per als locals la seguretat continua sent una prioritat a l'agenda.

➡️ Política

Més notícies: