Primer pla de la Ministra d'Igualtat de Podem Irene Montero amb cara trista
POLÍTICA

Víctimes de la violència de gènere carreguen contra la Llei Trans

El cas del maltractador sevillà que diu ser dona és la gota que fa vessar el got

El cas d'Antonio –ara Milan- és la gota que ha fet vessar el got. Després que aquest condemnat per maltractament hagi aprofitat els defectes de la Llei Trans per intentar ser indultat i salvar-se de la pena, la paciència s'acaba. Qui es planta és el Consell Nacional de Dones i Menors Resilients a la Violència de Gènere.

Imatge de Ione Belarra, Irene Montero i Alberto Garzón al Congrés dels Diputats

Què demanen exactament?

Ni més ni menys que el mateix que la gran majoria de la població. Volen una “revisió i un ajust” dels articles de la Llei Trans que permeten “accions fraudulentes i situacions perjudicials per a dones, menors i altres víctimes de la violència masclista”. Coneguts ja les escletxes de la defectuosa norma que va inspirar l'encara ministra d'Igualtat Irene Montero, tot es complica. I ho fa perquè hi ha molts elements que indiquen que els violadors i maltractadors que declararan sentir-se dones per evitar la presó seran legió.

Duplicar el mal

I és que la situació revicitimitza persones que, i d'això s'oblida la ministra en funcions, ja han superat en molts casos el límit del suportable. El Consell, per boca del portaveu Elena Ramallo, vol canvis. I aquests canvis s'han de fer “des del coneixement i no des d'ideologies polítiques i sobre la base de casos que en demostren les conseqüències”. Una Llei que duplica el mal a la víctima i permet al victimari recórrer a subterfugis per alliberar-se de la pena que li correspon és, sens dubte, una mala norma.

Teoria Queer

La Llei Trans neix en el seu plantejament de la Teoria Queer, els apòstols de la qual mantenen que els individus tenen una identitat en funció de la seva autopercepció. En aquest sentit, la norma és clara: els condicionants físics no compten i cadascú pot ser el que consideri.

Per això, el maltractador Antonio no ingressa a una presó masculina. No ho fa perquè la norma avala el seu últim acte de maltractament: definir-se com a dona i registrar-se com a tal per riure's a la cara de les víctimes. La Teoria Queer està bé com a joc intel·lectual i, fins i tot, com a plantejament de debat, però no pot inspirar lleis.

➡️ Política

Més notícies: