Muntatge de fotos de Santiago Abascal, líder de Vox, i Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, tots dos amb rostre seriós
POLÍTICA

Vox i PP, barallats de nou

Això d'Extremadura no flueix

Això de Vox i el PP, almenys a Extremadura i per culpa dels segons, comença a assemblar-se a una comèdia de les dolentes. L'última escena s'ha rodat aquest dijous, i ha tornat a tenir com a protagonista Maria Guardiola, la presidenta popular. Què ha fet ara? Doncs parlar massa: ha dit que té “escassa o nul·la relació” amb els seus socis de govern perquè està “centrada a treballar”. Ho diu en una entrevista amb el diari extremeny Hoy .

Muntatge amb Alberto Nuñez Feijoo i Santiago Abascal amb la bandera d'extremadura de fons

Cal recordar que Guardiola, allà pel 20 de juny i quan el PP creia que la Moncloa seria seva, va menysprear Vox amb dures paraules. Va dir, literalment, que no podia deixar entrar al seu govern “aquells que neguen la violència masclista, deshumanitzen els immigrants i llencen a la paperera la bandera LGTBI”. Ara no ha arribat a tant, però a Vox consideren que és per enfadar-se.

Pepa Millán

Com si fos un partit de futbol, la portaveu de Vox al Congrés Pepa Millán li treu targeta groga. Què li diu? Doncs que “haurà de rectificar; perquè, si no, tindrà un Govern feble o potser directament no en tingui”. A Vox, semblen poc disposats a admetre més poca-soltades. Sense una relació fluida amb Camino Limia, advocada, ramadera i consellera de Gestió Forestal per Vox al Govern d'Extremadura, María Guardiola ho tindrà impossible.

Logo de TelegramNOVETAT TELEGRAM: ¡Punxa aquí per unir-te a la comunitat de TELEGRAM d'E-Notícies, les notícies de veritat sense censura.

De moment, la consellera se salva

A l'entrevista amb Hoy , Camino ni va ser citada. En preguntar-li a María Guardiola per si havia canviat d'opinió sobre Vox, es va limitar a nedar i guardar la roba. Segons diu, el seu govern està format per “persones que treballen per millorar la vida de persones”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Tot i això, no n'hi va haver prou i, qui sap si el subconscient o una altra cosa, va acabar traint-la. Ja ho deia Manuel Fraga: fer política és empassar-se un gripau cada matí. I els gripaus (o almenys els que Maria Guardiola sembla creure que ho són) tenen una cosa indubtable: són verds però, això sí, no és que l'hagin fet princesa. És que l'han feta presidenta.