Eva Parera, candidata de Valents a l'alcaldia de Barcelona, parlant en un debat electoral
POLÍTICA

Valents proposa revocar el 30 % per a pisos socials

Ada Colau obliga a reservar aquest percentatge de les noves promocions

Valents, en un comunicat, considera que “l'obligació de reservar el 30% de noves promocions i grans rehabilitacions a vivenda social ha estat un fracàs”.

“Des de l'aprovació de la mesura per part del govern de Colau a finals del 2018, únicament s'han concedit 11 llicències d'obra que incorporen la reserva del 30% d'habitatge de protecció oficial. Només s'han construït 52 pisos socials”, lamenten.

“Molts d'aquests habitatges s'han comprat a preu d'or”

També constaten que “la taula d'Emergència Social no funciona. Està col·lapsada. A l'abril, 695 famílies esperaven un habitatge d'emergència amb l'expedient aprovat. La Generalitat no aporta els pisos que li corresponen i l'Ajuntament no és capaç de cobrir la demanda”.

“Des del 2016, Colau únicament ha construït una mica més de 1.400 habitatges socials. Surt a una mica més de 200 a l'any. Són molt poques. L'Ajuntament ha comprat 1.300 pisos més al mercat privat. Molts d'aquests habitatges s'han comprat a preu d'or, com una finca a Balmes per 8,3 milions. No és la manera d'augmentar el parc públic d'habitatge”, critiquen.

Valents s'oposa a limitar el preu dels lloguers i opina que “Barcelona ha d'ampliar amb urgència el parc d'habitatge públic. I ho ha de fer construint tant a la pròpia ciutat com a l'àrea metropolitana i en col·laboració amb el sector privat”.