Xavier García Albiol, alcaldable de Badalona, parlant en un acte electoral del Partit Popular
POLÍTICA

De campanya amb Albiol

Sis partits, contra ell a Badalona

Xavier García Albiol necessita la majoria absoluta –14 regidors de 27– el proper diumenge per poder governar a Badalona perquè tota la resta de partits està contra ell. Són sis partits contra un: PSC, ERC, Junts, Guanyem, Comunes, PEDECAT –amb el nom de Badalona Suma– i fins i tot Valents, que presenta l'exmilitant del PP Jaime Gelada.

A tope con Albiol en Badalona

Albiol, en efecte, va arribar per primera vegada a l'alcaldia de la tercera ciutadana de Catalunya el 2011 i el 2015 va repetir victòria electoral amb més del 35% dels vots, però es va quedar amb deu i la resta de partits va acabar donant suport a Dolors Sabater que, a les eleccions al Parlament del 2021, va encapçalar la llista de la CUP.

Va recuperar l'alcaldia el 12 de maig del 2020 després de la dimissió del socialista Álex Pastor després d'un incident de trànsit amb la Guàrdia Urbana de Barcelona en estat d'embriaguesa, però va tornar a ser desallotjat el 8 de novembre de l'any següent amb una moció de censura encapçalada per l'actual alcalde, el també socialista, Rubén Guijarro.