Un home calb subjecta i aixeca amb les dues mans una urna de les que es van fer servir per al referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya. Ho fa enmig d'una manifestació, envoltat de desenes de persones
POLÍTICA

Organitzen un referèndum contra l'amnistia a Ferraz

El col·lectiu Unión de Brigadas fa una crida a acudir demà a un acte de protesta al carrer Ferraz, a Madrid

Demà, dia 14, s'ha convocat una acció de protesta simbòlica contra l'amnistia al carrer Ferraz. L'organitza el col·lectiu Unión de Brigadas, que segons el seu perfil a X es dedica a la 'neteja de propaganda separatista'. Aquest grup va adquirir notorietat a l'època dels llaços grocs i ara porten les seves accions a la capital.

Llaços grocs i polèmiques

Tots recorden els anys intensos del procés, que entre altres coses, es van destacar per la simbologia. Era l'època dels llaços grocs i, per tant, de la polèmica: els llaços i altres símbols apareixien a edificis públics. Des del costat constitucionalista consideraven que això atemptava contra el deure imparcialitat de l'administració pública.

Va ser en aquest context, doncs, en què va aparèixer la polèmica “Unión de Brigadas”, que a més de la 'neteja' d'aquests símbols la reivindicava. Algunes de les seves accions van ser sonades i virals, ja que el grup comparteix a les xarxes les seves activitats. Des dels anys més intensos, diem, la Unió de Brigades no ha cessat la seva activitat i això els ha valgut més d'un procés judicial.

Ara tornen a la càrrega amb una nova acció i es traslladen a Madrid. Com és lògic, la protesta té a veure amb la llei d'amnistia. I si es tracta de Madrid i amnistia, la deducció és immediata: carrer Ferraz, la seu del PSOE.

Un referèndum sarcàstic

Convoquen per demà dijous, dia 14, a les 20:00, un referèndum a la seu del PSOE. El referèndum, és clar, és simbòlic, encara que també un acte de protesta. 'Volem sumar-nos a les mobilitzacions amb una acció reivindicativa i que pretén mostrar el rebuig de la ciutadania a l'amnistia', diuen a e-noticies.

La càrrega de polèmica és doble: un referèndum que, a més, servirà d'urnes i paperetes del referèndum de l'1-O. Així mateix, parlen del president Sánchez com un president ‘traïdor i felon’ i, en fi, se sumen a la dinàmica de blocs contra l'amnistia.