Muntatge de fotos de Pedro Sánchez, amb cara trista, aixecant la mà dient adéu amb el logo del PSOE de fons
POLÍTICA

Nervis al PSOE: expulsen de males maneres diversos periodistes de la seva seu

Els socialistes perden els papers a poques hores de la votació que decidirà la presidència del Congrés

La satisfacció que mostraven al PSOE el 23 de juliol passat contrasta amb el nerviosisme que transmeten els socialistes a poques hores de conèixer-se qui presidirà el Congrés. Demà dijous es vota la constitució de la Mesa de la Cambra Baixa i els de Pedro Sánchez encara no compten amb els suports suficients per guanyar aquesta votació. Tot està en mans de Junts, Coalició Canària i el PNB, i a Ferraz comencen a perdre els papers.

Aquest dimecres al matí, la cadena SER ha denunciat que el PSOE ha decidit fer fora diversos periodistes de les portes de la seva seu a Ferraz. “Que s'ho faci mirar el Partit Socialista”, denunciava José Luis Sastre. El presentador de la SER assenyalava que “no deixa que els periodistes puguem fer preguntes i avui ens aparta, ens treu fora de la seu perquè ni tan sols puguem fer la nostra feina”.

“Tota la vida ens hem posat en aquesta porta per parlar amb els polítics i per preguntar. A les altres seus és el que passa”, explica Sastre. El periodista, finalment, especifica que “pot semblar una anècdota, una queixa o una rebequeria de periodista, però els prometo que no té res a veure amb això”.

Sens dubte, la dràstica decisió que ha pres el PSOE respecte als periodistes que hi ha a les portes de la seva seu és més que significativa. I encara més quan alguns dels afectats són, fins i tot, premsa afí com ho seria la cadena SER. Sembla evident que els nervis s'han apoderat de Ferraz en aquestes hores decisives. I és que l'elecció d'aquest dijous al Congrés marcarà el futur de la política espanyola i deixarà molt tocat qui no aconsegueixi apoderar-se de la presidència de la Mesa.

Elorza evidencia el nerviosisme al PSOE de cara a la jornada de dijous al Congrés

Una altra mostra que posa en evidència la tensió que es viu dins del PSOE és la publicació que va fer ahir Odón Elorza. El que va ser alcalde de Sant Sebastià durant 20 anys i diputat socialista al Congrés va carregar durament contra Junts i Carles Puigdemont. La possibilitat que els processistes finalment optin per no donar suport a Francina Armengol està traient de polleguera alguns dels membres històrics del PSOE, com és el cas d'Elorza.

“No espero res de Puigdemont ni de la covardia política”, afirma. A més, acusa l'expresident de la Generalitat de “no afrontar les seves responsabilitats” i de no oferir “solvència democràtica” ni ser “útil a Catalunya”. I vaticina que “si Puigdemont permet que el PP i Vox presideixin el Congrés, serà el final de Junts”.

Tot és a l'aire de cara a la sessió de demà, però el que sí que ja ha aconseguit Junts és posar en un compromís els socialistes. I això que, a hores d'ara, encara no han renunciat a acabar donant suport a Francina Armengol. I és que, més enllà de ser una candidata del gust dels processistes, el PSOE també ha ofert als de Puigdemont poder formar grup parlamentari propi, tot i no complir les condicions necessàries que marca el reglament.

➡️ Política

Més notícies: