Muntatge de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats i un telèfon mòbil amb el logo de X
POLÍTICA

El tuit del 2015 de Pedro Sánchez que ara se li gira en contra

L'últim moviment al Govern del PSOE ha deixat en evidència unes piulades que Pedro Sánchez va escriure el 2015

Les piulades de Pedro Sánchez se li han tornat a posar en contra. Aquesta vegada, ha estat pel canvi a la cúpula de l'Agència EFE.

L'actual Govern ha cessat la periodista Gabriela Cañas com a presidenta de l'agència de notícies EFE. Tal com confirma El Confidencial, el periodista Miquel Àngel Oliver ha estat situat pel Govern com a nou president de l'agència.

Miguel Ángel Oliver va ser secretari d'Estat de Comunicació entre el 2018 i el 2021, després d'anunciar la seva marxa de Cuatro i de Mediaset España.

Tot i que el Govern no ha fet declaracions sobre el cessament de Cañas, la que fos la presidenta de l'Agència EFE, sí que ha confirmat aquest succés.

“Me'n vaig eternament agraïda a qui ho va fer possible i amb el desig que a EFE es continuï treballant igual de bé”, va declarar Gabriela Cañas.

Aquesta no és la primera destitució que ha fet Pedro Sánchez durant el mandat. El febrer del 2020, el Govern va cessar Fernando Garea com a president de l'Agència EFE.

“Dissabte passat, el secretari d'Estat de Comunicació —que en aquell temps era Miguel Ángel Oliver— em va traslladar la decisió del president del Govern de procedir a la meva destitució”, explicava Garea.

Les piulades de Pedro Sánchez li resten credibilitat

Si ens remuntem al 2015, durant el govern de Mariano Rajoy, Pedro Sánchez va acusar el PP de “posar les institucions al servei dels seus interessos”.

Sánchez va acusar el govern del PP per posar el periodista José Antonio Sánchez Domínguez com a president de RTVE durant el seu mandat. Després de la moció de censura que va apartar Mariano Rajoy de la Moncloa, Rosa María Mateo va ocupar el lloc de presidenta de la cadena pública nacional.

Ara molts són els que critiquen les paraules de Pedro Sánchez per fer “exactament el mateix” que el seu antecessor.

Una de les persones que han criticat el president del Govern, ha estat Cayetana Álvarez de Toledo. La diputada del Congrés dels Diputats, ha utilitzat la piulada de Pedro Sánchez per justificar les decisions del Consell General del Poder Judicial.

➡️ Política

Més notícies: