Imatge d?un agent dels Mossos d?Esquadra al desallotjament d?un edifici a Barcelona
POLÍTICA

Tots (menys la CUP) treuen ara pit dels Mossos

El mateix Govern ha assenyalat el cos diverses vegades


El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena es va desplaçar fins a la Bonanova (Barcelona) per felicitar els Mossos d'Esquadra pel desallotjament del Kubo i la Ruïna. L'operatiu, que va tenir lloc dijous al matí, va suscitar l'aplaudiment unànime de tots els colors polítics. De tots, exceptuant la CUP.

Sorprèn l'entusiasme mostrat per part de molts que sovint van assenyalar el cos, començant pel mateix Govern. Els Mossos han estat sempre al punt de mira de la tensió social i política a Catalunya. Especialment en els anys durs del Procés, quan es va posar en dubte la seva independència.

Al cos no obliden quan el 2021 l'exconseller d'Interior Miquel Sàmper es va quedar només defensant l'actuació dels Mossos després de sis dies de disturbis. Tampoc les crítiques per actuacions com la detenció de Clara Ponsatí. Ara tothom corre a defensar l'actuació policial contra els okupes.

Trias i Collboni feliciten els Mossos

Un dels que han felicitat els Mossos d'Esquadra per la seva actuació ha estat l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. “Hi ha vegades que intentes fer les coses ben fetes i et surten malament, jo vaig fer el desallotjament de Can Vies i em va sortir fatal”, va afirmar. Així mateix, va defensar que “els Mossos ho han fet bé, com s'ha de fer”.

També l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha aplaudit l'actuació policial per la seva “professionalitat i respecte”. L'ordre ha esdevingut una de les prioritats del seu mandat. Per això ha celebrat els desallotjaments i s'ha compromès a garantir la seguretat dels ciutadans i la convivència a la ciutat.

Només la CUP ha criticat l'actuació policial i ha sortit en defensa de l'okupació contra l'especulació. "No hi caben felicitacions ni complaences quan s'expulsa veïnes i projectes comunitaris dia sí dia també al servei del capital", ha dit el diputat Xavi Pellicer. Tot i que els Mossos no sempre estan tan recolzats.

Els Mossos del Govern

L'entusiasta suport del conseller d'Interior demostra que aquests sí que són els Mossos del Govern. No en canvi els que van protestar el 7 de novembre davant del Parlament, demanant un gir radical de la política policial a Catalunya. La Direcció General de la Policia, dependent de la Conselleria dInterior, va obrir una investigació sobre aquests agents.

Aquests es van manifestar amb els sindicats policials SME, SAP-Fepol, FEPOL i SEIME. Acusen el Govern de debilitar la policia autonòmica amb les seves polítiques. A més, lamenten que Interior no vaig actuar amb la mateixa contundència contra els que ataquen físicament efectius policials o comissaria dels Mossos.

Ara el Govern treu pit per penjar-se la medalla d'una actuació impol·luta en un cas mediàtic. No és una mica menor, ja que l'ordre i la seguretat és un dels principals problemes del Govern Aragonès. Per això els membres de l'executiu ara necessiten fer postureig amb l'actuació de la policia.

➡️ Política

Més notícies: