Muntatge de fotos de Pere Aragonès actualment amb una altra imatge d'ell de jove subjectant un cartell amb el lema 'Cada segon, Espanya ens roba 450 euros'
POLÍTICA

Torna l''Espanya ens roba'

El 'President' recorda la seva època imberbe

Al processisme li comença a passar el mateix que als fills consentits de pares separats a qui se'ls dóna tot el que demanen. Primer van demanar els indults i se'ls van donar. Després, van convertir en realitat el seu somni d'omplir el Congrés de pinganillos i, al final, aconseguiran l'amnistia més aviat que tard.

Què queda, doncs, per demanar a aquest pare malbaratament que és PSOE i no es parla amb l'ex? Doncs l'Scalextric del qual ningú no se'n recorda. Ens referim, és clar, al dèficit fiscal, que completa el pòquer. Per això, Pere Aragonès torna a la càrrega amb l' Espanya ens roba .

La cirereta del pastís

Amb Junts convertit en el fill gran que tot ho aconsegueix, a ERC li queden qüestions menors per al processista fetem, però valuoses per a ERC. I és que ERC, no ho oblidem, és la facció pragmàtica d'aquest carlisme rediviu que és el nacionalisme català. Segons el Govern, el decalatge entre el que es recapta a Catalunya i el que es gasta va pujar a 21.982 milions d'euros el 2021.

Com fan el càlcul? Des del Principat s'aporten a les arques de l'Estat 75.436 milions, però només després n'inverteix aquí 53.454. Del total d'impostos recaptats a Espanya, els recaptats a Catalunya representen el 19,2% i la despesa pública de l'Estat al Principat equival al 13,6% del total. Segons el Govern, aquest dèficit equival al 10% del PIB català. Els números, ben travats, sempre diuen el que es vulgui.

Argument fal·laç

En si, i hora ja és de dir-ho, això de l'Espanya Ens Roba és, com a mínim, qüestionable. Parteix d'un a priori: considerar anomalia una cosa que es dóna en qualsevol territori amb subdivisions. A qualsevol país (i a una Catalunya independent també passaria) es recapta més en unes zones que en altres i la inversió, sempre, respon a necessitats concretes. Mai no correspon a càlculs realitzats a partir de l'aportació de cada unitat territorial.

Per què en l'ideari processista no s'entén res? Molt senzill: perquè el processisme divideix i considera la solidaritat entre iguals un greuge. Amb Pere Aragonès, amb tot, és millor no trencar-se el cap: porta creient que Espanya ens Roba més de vint anys.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi
➡️ Política

Més notícies: