Un diputat d'ERC sobre Vox: 'Abans ens haurien matat'
Segons ell, per aquesta victòria del processisme que són els 'pinganillos'
Es diu Jordi Salvador, és el diputat a qui Josep Borrell va acusar de llançar contra ell una escopinada cap al 2018 i avui estava exultant. A més, l'espantada de Vox li ha permès tuitejar a plaer i presentar-se com a barreja d'heroi i víctima. Diu que el que ell anomena "el facherío" l'hagués matat en un temps pretèrit indefinit. A ell i als seus companys processistes.
Espantada de Vox
El tuit de Salvador ha arribat poc després que Abascal i els seus diputats hagin abandonat el primer ple de la legislatura. Ho han fet un per un i després de deixar les pinganetes acabades d'estrenar a l'escó d'un Sánchez absent. Ha estat aleshores quan Salvador, en comptes d'escopir o d'amagar de fer-ho, ha tirat de mòbil. Literalment, i al seu entendre, avui hi ha gent que “l'hauria matat” si ho pogués fer.
280.000 euros
La traducció simultània al Congrés exigida a Sánchez per Puigdemont com a mostra de bona voluntat costa a l'erari públic 280.000 euros. I només de moment, perquè fins ara el diari de sessions es redactarà només en castellà. Els diputats de Vox protesten perquè consideren que la mesura és “una exaltació de la divisió” pagada amb diners públics.
Per a Jordi Salvador és una cosa diferent. Ho deia a Twitter: "Avui els que ens perseguien, encarcelaven, ens canviaven els noms que els nostres pares ens han posat, avui el fatxer ha abandonat l'hemicicle. Abans ens haurien matat. Avui, que al Congrés no hi hagi idiomes de primera i de segona és un avanç democràtic ”.
[TelegramGroup]10[/TelegramGroup]
Polvora del Rei
El que hem dit, un avenç que es paga amb pólvora del rei. Al Parlament oa l'Eusko Legebiltzarra ningú tradueix res al castellà de manera simultània als diputats que no dominen les llengües cooficials que s'hi parlen.
Acceptem que això d'ahir és un “ avenç democràtic ”. Què passa llavors a cada sessió de les càmeres catalana i basca? Potser, un dia, Jordi Salvador ens ho expliqui. Amb tot, certament estem davant d'un avenç: escriure tuits és més democràtic que escopir i després negar-ho.
Més notícies: