Primer pla d'Isabel Díaz Ayuso somrient i mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Una tertuliana indepe de Catalunya Ràdio: 'Ayuso es fluixa'

L'entrevista de Ricard Ustrell ha causat sensació dins i fora de Catalunya


L'entrevista de Ricard Ustrell a Isabel Díaz Ayuso, aquest matí a Catalunya Ràdio, ha tingut un gran ressò tant dins com fora de Catalunya. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha defensat el model de gestió, en contrast amb el català. A l'entrevista s'han tractat temes com l'economia, el pacte PSOE-Junts i l''Operació Catalunya'.

Després, els tertulians de l'emissora pública catalana han valorat l'entrevista a Ayuso. Maria Vila, advocada i comentarista política, afirma haver-la vist “en la seva línia, fluixa a nivell argumentatiu”. Creu que la presidenta madrilenya sempre dóna “grans titulars, darrere dels quals si rasques una mica no hi ha res”.

La tertuliana de Catalunya Ràdio ha afegit que Ayuso té “un menyspreu absolut per les dades i pel que diu que és la seva ideologia”. Ha argumentat que “ella sempre es defensa com a liberal”. Però que “avui hem escoltat diverses declaracions que demostren que més enllà de baixar impostos d'ideologia liberal no hi ha gaire”.

Ayuso, protagonista a Catalunya

La presidenta de la Comunitat de Madrid està sent protagonista a Catalunya després d'arrabassar-li la Fórmula 1 a Barcelona. "No demanaré perdó per portar la Fórmula 1 a la meva comunitat", ha dit aquest matí ferm, a les ones de Catalunya Ràdio. L'entrevista està causant inquietud a l'oasi polític català.

L'opinió dels tertulians sobre l'entrevista demostra el poc costum que cal escoltar veus com la d'Ayuso. Els col·laboradors del programa s'emportaven les mans al capdavant per l'opinió de la presidenta en temes com l'Operació Catalunya. "Diu que li sembla bé que l'Estat es defensi donant una pàtina", s'escandalitza el periodista Arturo Puente.

També, sobre el model econòmic madrileny, li retreu que "amaga que l'Estat i la seva estructura econòmica és el que permet fer dúmping fiscal". La presidenta havia recordat al presentador, Ricard Ustrell, que Catalunya rep moltes inversions. "El victimisme no és la solució", ha afegit, sinó deixar de posar traves a les empreses i als grans projectes.

Elogis a Ustrell fora de Catalunya

L'entrevista també ha estat molt seguida fora de Catalunya, on estan elogiant el presentador Ricard Ustrell per la duresa amb la presidenta. “No està acostumada que el repreguntin, i acaba justificant l'ús de fons públics per atacar rivals polítics. Quan fas una entrevista i no un massatge, passen aquestes coses”, afirmen.

Daniel Bernabé afirma que “davant d'una repregunta sobre les clavegueres del Govern Rajoy, titubeja ia penes encerta a respondre”. Una demostració, a parer seu, que “fora de l'ecosistema mediàtic que han construït per engrandir-la, és una inútil”. Per uns i altres, l'entrevista ha donat molt de si.

➡️ Política

Més notícies: