Primer pla de Yolanda Díaz amb cara de preocupació tocant-se els cabells
POLÍTICA

Sumar votarà en contra de perseguir el proxenetisme

El partit de Yolanda Díaz crea el primer gran xoc dins del govern de coalició

Sumar ha anunciat que votarà en contra de les intencions del PSOE de crear una llei que persegueixi el proxenetisme. D'aquesta manera, el partit de Yolanda Díaz escenificarà el primer gran desacord a l'obra del govern de coalició.

El soci de Pedro Sánchez al Consell de Ministres, doncs, mostra el seu rebuig a una norma, impulsada pels socialistes, que vol castigar el proxenetisme. En aquest sentit, si s'acabés aprovant la llei, quedarien prohibits els prostíbuls i se sancionaria a qui es lucri llogant habitacions o pisos a prostitutes.

El projecte de llei impulsat pels socialistes també preveu castigar els clients de la prostitució amb severes multes, independentment de si hi ha o no consentiment entre les parts. Això sí, segons les intencions del PSOE, la normativa que volen aprovar no va en la direcció de perseguir les dones que exerceixin la prostitució.

Tot i això, per a Sumar, la voluntat del PSOE d'abolir la prostitució és una política que “criminalitza” les prostitutes i que es basa en una política “punitivista”. Així ho han anunciat la diputada Gala Pin, dels Comuns i del partit de Yolanda Díaz.

La ruptura dins del Frankenstein 2.0 obligarà ara el PSOE a obrir-se a negociar amb altres formacions, especialment amb el Partit Popular. De fet, aquesta ja era la intenció dels socialistes veient les dificultats que tindrien per aconseguir el suport dels partits més woke del Congrés. I és que, des de fa temps, una part de l'esquerra ha abraçat els postulats de defensar la prostitució com una feina més. Una posició molt criticada per un sector important del feminisme.

De fet, ja fa temps que hi ha friccions en el feminisme i l'esquerra entre el sector abolicionista (liderat pel PSOE i el considerat feminisme clàssic o feminisme radical) i regulacionista (encapçalat per l'esquerra woke institucional de Podemos, Sumar, Esquerra o la CUP). Es tracta de la divisió que ja ha aflorat diverses vegades en aquests espais polítics en altres qüestions com ara la Llei Trans o el posicionament respecte als ventres de lloguer. Ara, les diferents visions tornen a xocar al projecte de llei que vol impulsar el PSOE per abolir la prostitució a Espanya.

➡️ Política

Més notícies: