Primer pla de Yolanda Díaz seriosa
POLÍTICA

Sumar frena l'eufòria de Carles Puigdemont

Urtasun és l'encarregat de regatejar el preu

Un munyidor, a més de ser el criat que convoca els membres d'una confraria perquè participin en actes i cerimònies, és algú que gestiona per concertar diversos tractes. En les negociacions de Sánchez i Puigdemont, aquest paper l'exerceix Sumar. Per això, Yolanda Díaz es va reunir amb el president a Bèlgica, però ella no és l'única munyidora. Té un assistent: Urtasun.

Arriba Paco amb la rebaixa

Bé; Paco, com diu el refrany, no. Qui arriba és Ernest, i ha fet el seu paper en una entrevista a RTVE. Què ha dit? Doncs que, de referèndum, res. Ni encara que ho demani Aragonès, ni encara que, com van fer aquest 28 de setembre, s'uneixin ERC i Junts per redactar la demanda en forma de proposta de resolució.

Ho diu Sumar, però també ho diuen el PSC i el PSOE en un comunicat també del dia 28. Si ho diuen tots dos, serà veritat. Almenys mentre Sánchez no canviï d'opinió.

Amnistia, sí

Per a Urtasun, o per als qui li escriuen els discursos, la negociació de la investidura "gira al voltant de l'amnistia i no d'altres qüestions". Tot i això, no tanca la porta de ple. El que va ser vicepresident dels Verds al Parlament Europeu diu que “entén perfectament que les formacions independentistes segueixin reclamant les seves posicions de màxims”. Entendre, sempre, és un primer pas.

 

Foto a mig cos d'Ernest Urtasun assegut a una cadira i amb els braços sobre una taula

Se'l fia llarg

El portaveu de Sumar també diu que una Llei d'Amnistia no és senzilla i que veu “difícil” completar els tràmits abans de la investidura a què se suposa acudiria Sánchez. Recorda, a més a més, que el PP pot complicar les coses des del Senat.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Per això, demana als partits independentistes “flexibilitat”. Segons ell, si el PSOE, Sumar i la resta de l'autoanomenat “bloc progressista” coincideixen “en el fons” en “termes i terminis trobarem la manera”. Ernest s'equivoca en un punt: per a Sumar i el PSOE, l'amnistia és el final però, per a la resta d'implicats –ho va dir Gabriel Rufián- és un principi. El principi de què? D´un nou 1 d´Octubre.

➡️ Política

Més notícies: