Primer pla d'Iker Jiménez posant per a la premsa i fent cara seriosa

POLÍTICA

El subtil missatge d'Iker Jiménez contra l'amnistia que s'ha fet viral

Recopila diverses declaracions de quan el PSOE deia que l'amnistia 'no està recollida al nostre ordenament jurídic'

El popular presentador ha ensenyat un vídeo al seu programa Horizonte que reflecteix el que Pedro Sánchez anomenaria “canvi d'opinió”. En aquest cas, d'ell i d'altres membres del Govern com el ministre Marlaska o la vicepresidenta Montero. Al vídeo es veuen aquestes figures rebutjant fa pocs anys qualsevol possibilitat d'amnistia.

Sempre l'hemeroteca

L'acord per a l'amnistia ha arribat al Govern com un got d'aigua al que és al desert. Acorralat mediàticament pel cas Koldo, Sánchez ha desviat l'atenció amb l'amnistia. Fins al punt que el ministre Bolaños donava ahir per tancat el procés, que pel que sembla tal com va marxar.

Els sectors polítics i mediàtics crítics amb Sánchez relativitzen l'acord i, sobretot, les intencions del PSOE. Els socialistes ho presenten com un fet transcendental quan, per a molts, no és res més que oportunisme. Un exercici gegantí d'oportunisme polític amb la corresponent justificació ideològica: la reconciliació, el diàleg i girar full.

I s'estigui d'acord o no amb l'amnistia, hi ha fets objectius que reflecteixen que el PSOE ha passat rebutjar de ple l'amnistia a veure-la com un èxit històric. El vídeo que Iker Jiménez ha publicat al seu programa així ho mostra.

El cas és que la contundència d'aquestes declaracions és massa evident per poder matisar-les ara. No hi ha portes obertes o indefinicions interessades. "Ja sabeu que l'amnistia no està reconeguda al nostre ordenament jurídic", diu per exemple el ministre Marlaska.

Per la seva banda, el president Sánchez i la vicepresidenta Montero tampoc van deixar lloc al matís a què ara poder agafar-se. “Com que aquest govern respecta i defensa la Constitució no hi haurà ni amnistia ni referèndum”, deia Montero. “Per nosaltres, evidentment, ni el referèndum ni l'amnistia no són possibles”, va dir Sánchez.

Pel costat independentista, l'expresident Puigdemont també té una feina important del que s'anomena “relat”. Perquè, poc abans de les eleccions generals, deia a l'Ara que ell mai no faria president algú com Pedro Sánchez. “Un tio al qual no compraries un cotxe ni de segona mà”, va dir el que vol ser candidat una altra vegada a la Generalitat.

➡️ Política

Més notícies: