Esperanza Díaz, esportista descriminada a Ripollet per haver nascut a Madrid

POLÍTICA

Un ajuntament català es nega a premiar una esportista per haver nascut a Madrid

L'Ajuntament de Ripollet va negar la seva participació en la Gala de l'esport de la ciutat del Vallès a la taekwondista Esperanza Díaz

L'Ajuntament de Ripollet no va acceptar el currículum de la taekwondista Esperanza Díaz per no haver nascut a Catalunya . Així ho van explicar des de l'escola de taekwondo Toham, ubicada a la mateixa ciutat, a les seves xarxes socials.

L'entitat esportiva va denunciar a Facebook, que la Gala de l'Esport de la ciutat, celebrada l'1 de març passat, “discrimina per lloc de naixement”. A la mateixa publicació van rebutjar acudir a aquesta gala, on van ser premiats multitud d'esportistes de la ciutat.

Van recordar que la seva escola ensenya “valors, respecte, tolerància i companyia”. També van afegir que ells no pregunten als alumnes “d'on són o d'on vénen”, ja que a Toham són “un equip i una petita família”.

La trajectòria d'Esperanza Díaz

Esperanza Díaz és una de les lluitadores més ben posicionades al taekwondo a nivell europeu i ja acumula 6 anys defensant aquest club de Ripollet.

El 2017 va portar a Espanya dues medalles d'or en la modalitat de trio de l'Europeu de Poomsae i Freestyle. Posteriorment, durant el 2021, va aprovar l'examen de cinturó negre 5è DAN.

Té una medalla de plata obtinguda al campionat d'Espanya en parella i una de bronze en categoria individual. Aquests èxits els va reivindicar com a èxits de ciutat el mateix ajuntament de Ripollet al seu web.

Llicenciada en Ciències Empresarials, la de Ripollet és també quiromassatgista. Les seves tres facetes les combina actualment en el seu treball a jornada completa al Club Toham.

Ripollet, un feu socialista

Hi ha la circumstància que Ripollet ha estat governada ininterrompudament per l'esquerra des de l'arribada de la democràcia. La major part del temps ha estat el PSC qui ha tingut el bastó de la ciutat.

L'actual Alcalde és Luis Tirado García, del Partit Socialista de Catalunya, que governa gràcies al suport d'Esquerra Republicana. El batlle no va obtenir majoria absoluta tot i guanyar les darreres eleccions municipals i va haver de pactar amb els d'Oriol Junqueras.

Tirado va néixer a Sabadell el 1971 i actualment, a més d'alcalde, és secretari de la Mesa del Consell Nacional del PSC.

A petició d'aquest diari, l'Ajuntament de Ripollet no va emetre cap posicionament oficial, tot i donar-los l'oportunitat d'explicar-s'hi prèviament. Dies després de la publicació d'aquesta notícia, a causa del ressò que havia agafat la informació, va emetre un comunicat.

El gabinet de premsa del consistori va explicar que la candidatura d'Esperanza Díaz va ser rebutjada tant per no haver nascut a Ripollet com per no residir-hi actualment.

Aquest és el comunicat complet.

➡️ Política

Més notícies: