Muntatge d'un pla mitjà curt de Siscu Baiges amb una foto del Palau de la Generalitat de fons
POLÍTICA

'La premsa catalana fa vergonya'

Siscu Baiges, periodista: 'Els mitjans estan comprats amb publicitat institucional i subvencions'

El periodista català Siscu Baiges (Barcelona, 1957) considera que, després del procés, l'anomenat “oasi català” continua intacte. “Estem tan malament com estàvem, no ha millorat gaire la cosa”, afirma.

A parer seu, els mitjans catalans tenen “una por reverencial” a tocar qualsevol cosa que afecti el procés. “Els periodistes estan acovardits”, afegeix. Segons la seva opinió, és per “la repartidora”: “Els mitjans comprats amb publicitat institucional i subvencions”.

Cita en concret dos temes: l'anomenat 'Catalangate' -el presumpte cas d'espionatge a independentistes- perquè “ni TV3 ni Catalunya Ràdio ni La Vanguardia ni El Periódico ni El País” han qüestionat la versió oficial. Tampoc la premsa independentista.

El segon són “els contactes de Puigdemont amb els russos”. "Quan Puigdemont estava preparant la declaració d´independència es va reunir amb enviats russos", afegeix.

També recorda que “durant el procés la premsa russa va estar recolzant-lo” i “apostava clarament per la independència de Catalunya”. Tot i que encara no era la Rússia d'ara que s'ha annexionat Crimea o ha envaït Ucraïna.

Per això lamenta “la degradació dels diaris crítics amb el procés” i ho atribueix al fet que “transmeten una informació que sembla propaganda governamental”.

A continuació podeu veure l'entrevista completa a Siscu Baiges:

Siscu Baiges, periodista: "La prensa catalana da vergüenza"

➡️ Política

Més notícies: