Carles Puigdemont tocant-se les ulleres en un gest de reflexió
POLÍTICA

Els soldats de Puigdemont intensifiquen la campanya contra ERC

L'expresident es troba en el moment més delicat

Carles Puigdemont està en un dels moments més delicats des que va sortir d'Espanya. Acorralat per la justícia i abandonat per l'independentisme, l'expresident intenta salvar ara els mobles del partit. Junts es troba en una batalla crucial per la disputa de l'hegemonia independentista.

No és estrany doncs que Waterloo hagi engrassat la maquinària contra ERC, el seu gran rival a les eleccions del 23-J. Puigdemont sap de la importància d'aquests comicis, que mesuraran les forces sobiranistes abans de les eleccions catalanes. Per això els seus soldats s'impliquen a fons en la campanya contra el partit d'Oriol Junqueras.

Waterloo, en guerra

Josep Lluís Alay, el fidel escuder de Puigdemont, ha demanat castigar durament ERC a les urnes. “Els dissenyadors de la catastròfica taula de diàleg ho han de pagar. El mal fet a tot el moviment independentista és de dimensions històriques”, ha publicat en un Tweet.

Fa referència a la decisió del PSOE d'eliminar la taula de diàleg del programa electoral. Els socialistes donen per tancat el procés, i Junts aprofita per atiar el seu adversari polític allà on fa més mal. Forma part d'una estratègia orquestrada per la direcció.

Josep Lluís Alay forma part del cercle més proper a l'expresident. Va estar acusat d'haver ajudat a Puigdemont a fugir de la justícia a l'estranger, i també es va enfrontar a càrrecs per malversació i prevaricació. Actualment, és un dels pocs fidels que queden al vaixell a la deriva de l'expresident.

Altres fidels com Lluís Llach i Míriam Nogueras han tuitejat aquests dies seguint la línia estratègica del seu cap.

Objectiu, destruir ERC

El seu missatge contra ERC arriba al moment propici, després del cisma obert per Clara Ponsatí. L'eurodiputada va carregar durament contra l'estratègia de Puigdemont, després que el TGUE els retirés la immunitat.

Muntatge amb un primer pla de Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

El seu desafiament encoratja la rebel·lió d'una part important de les bases de Junts i de l'independentisme en general contra el processisme. Davant aquest panorama, Puigdemont intenta presentar-se com l'únic hereu de l'esperit de l'1 d'octubre. I això passa per assenyalar ERC com a traïdors i enfonsar-los electoralment.

El missatge de Clara Ponsatí ha estat clar: cal acabar amb el procés i refundar l'independentisme amb nous partits i nous líders. A Waterloo creuen que si el 23-J aconsegueixen evitar l'abstenció i enfonsar ERC, el lideratge de Puigdemont seguirà intacte. Si no, la seva posició quedarà més discutida que mai.

➡️ Política

Més notícies: