Primer pla de Sira Rego davant del palau de la Moncloa el dia que va rebre la cartera de Joventut i Infància
POLÍTICA

Polèmica pel que va dir la nova ministra Sira Rego el dia que Hamàs va atacar Israel

La nova ministra d'infància i joventut es va pronunciar amb molt polèmica sobre el conflicte entre Israel i Palestina

La nova ministra d'infància i joventut, Sira Rego, ha arribat amb polèmica. D'origen palestí, la ministra es va pronunciar amb un missatge al compte de X que ha aixecat la polèmica. El missatge és del mateix dia de l'atac de Hamàs a Israel: “tenen dret a resistir”, ha dit.

Sira Rego: ministra i favorita per liderar IU

Sentirem parlar molt de Sira Rego. De discurs contundent i aguerrit, és un perfil ideal perquè Sumar pugui tenir la seva quota “política” dins del govern. A més, si acaba dirigint IU, serà una peça indispensable dins del conglomerat de Yolanda Díaz.

Amb un perfil d'aquest tipus, la guerra a Israel de fons i el seu origen palestí, calia esperar que digués alguna cosa sobre el conflicte. I el que va dir sobre l'atac de Hamàs li ha donat encara més pes específic dins l'esquerra. Però, per altres, és intolerable que algú així sigui ministra de joventut i infància.

Aquest va ser el missatge de la polèmica:

El més polèmic és que aquest 'dret a resistir' el va reivindicar abans que Israel respongués a l'atac. I això va portar fins i tot que la premsa d'Israel es manifestés sobre el seu nomenament com a ministra.

Dins l'estratègia de Sánchez: reconèixer Palestina

Aquest va ser el missatge que va publicar el Jerusalem Post sobre Sira Rego:

Al president Sánchez això no li ve de nou, fins i tot no li deu ni venir malament. A la tradició de l'esquerra espanyola, Pedro Sánchez s'inclina més per Palestina que per Israel. Cosa que ha valgut a Espanya certa marginació dins dels seus socis europeus.

El primer viatge internacional de Sánchez va anar a Israel, i no a França o a Portugal, com mana la tradició diplomàtica. Va anar a visitar el president Netanyahu per expressar-li la seva visió sobre el conflicte. Sánchez proposa una Conferència Internacional de Pau que se celebri a Barcelona.

Al mateix temps que condemna el terrorisme de Hamàs, demana al govern israelià que aturin la 'matança'. Sigui com sigui, la seva arribada a Israel s'ha produït sota fortes crítiques de la premsa hebrea. Tant per la seva postura com pel nomenament dels ministres propalestins.

➡️ Política

Més notícies: