Primer pla de Santiago Abascal rient

S'intensifica la campanya de la por contra VOX

Diverses entitats de Catalunya demanen anar a votar el proper 23-J davant el creixement de l'extrema dreta

A alguns partits polítics no els ha vingut del tot malament l'existència de VOX. La possibilitat que el partit de Santiago Abascal sigui decisiu per formar un nou govern ha arreglat la campanya electoral a més d'un. La por a VOX ha estat utilitzada per ERC, la CUP, Sumar, PSOE i més formacions per demanar el vot per al proper 23 de juliol.

A Catalunya s'ha escenificat més d'una vegada aquesta estratègia d'anar (gairebé) tots contra “l'extrema dreta”. Un exemple va ser el compromís que van signar diversos partits per fer un “cordó sanitari” a VOX. Aquest dijous hem viscut un capítol nou d'aquest front comú contra els d'Abascal. I és que diverses entitats han demanat a la ciutadania, especialment als joves, que el 23-J “ningú no es quedi a casa”.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social i la Federació Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya han iniciat una iniciativa per animar la gent a votar. El seu objectiu és mobilitzar la població davant dels "riscos de l'avenç de l'extrema dreta". Cosa que, segons ells, posa en perill “drets i llibertats fonamentals”. Entre aquests drets hi ha, per exemple, el d'“una vida lliure de violències masclistes”, “una mort digna” o el de les “persones LGTBIQA+”.

Pla mig de Santiago Abascal en un faristol i assenyalant a un costat amb el dit de la mà dreta
CamaraImatge:

Europa Press

Qualsevol menys VOX

Segons aquestes dues coordinadores, que aglutinen diverses entitats, la campanya “no pretén fer decantar el vot per a cap partit concret”. I se centren, sobretot, a “fer front comú al populisme i a l'extrema dreta”.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social i la LGTBICat són conscients que “hi ha problemàtiques socials que encara cal resoldre”. Però afirmen que no se solucionaran "a través de la desafecció ciutadana i la desconfiança davant de l'acció política". Per això demanen votar “opcions que apostin per guanyar drets”. Independentment de si aquests partits han estat capaços de guanyar-se el vot i la confiança de la gent en els darrers anys.

La iniciativa "Per al retrocés, vota pels teus drets" inclou un vídeo promocional, publicitat digital i campanyes amb influencers a les xarxes socials.