Diversos sindicalistes dels Mossos protestes a les portes del Parlament amb banderes i petos del sindicat, una senyera i una pancarta
POLÍTICA

Protesta massiva de Mossos d'Esquadra contra el Govern

Mossos d'Esquadra es manifesten per demanar un increment salarial i millores en la seguretat dels agents


Els sindicats de Mossos d'Esquadra s'han manifestat aquest matí davant de les portes del Parlament per denunciar certes consignes del seu entorn laboral.

El dia que se celebra el ple monogràfic sobre seguretat proposat pel PSC, els agents de Mossos han manifestat el seu desacord amb les polítiques impulsades pel Govern.

Al punt de mira hi ha el conseller Joan Ignasi Elena, a qui culpen que amb aquestes noves polítiques s'ha “debilitat” el cos de policia.

Per als sindicats, aquestes noves polítiques han fet que Mossos pateixi una “falta de credibilitat” i, per tant, un “increment de la violència”. Per fer-ho, fan referències als darrers aldarulls de Vic, Salt, Molins de Rei o Barcelona.

Des del sindicat han demanat també dotar els agents de més recursos perquè puguin fer front a certs efectius policials amb la màxima garantia.

? Protesta masiva de Mossos d'Esquadra contra el Govern

Però no només això, Mossos també ha demanat incrementar la seguretat jurídica dels membres dels cossos policials.

El sou i les decisions del Govern indignen Mossos d'Esquadra

A més de les condicions en què treballen, els agents han reclamat un increment salarial. I és que asseguren que en tretze anys, la nòmina dels agents de Mossos s'ha vist incrementada en 203,44 euros.

Els sindicats asseguren que amb l'increment de l'IPC en un 33,5%, els agents han perdut un 22,28% de poder adquisitiu.

I és que, segons ells, al febrer es van iniciar unes negociacions de caràcter econòmic per veure incrementat el poder adquisitiu, però aquestes encara no han estat efectives.

El sindicat de Mossos d'Esquadra també denuncia la política de la por que el Departament de l'Interior ha imposat als alts càrrecs de la policia catalana.

Una camisa dels Mossos d'Esquadra penjada a una tanca. S'hi poden veure escrites algunes de les reivindicacions del sindicat majoritari dels Mossos

Els agents consideren que el Departament “no hauria d'imposar canvis en la destinació d'uns comandants operatius perquè no comparteixin les seves decisions polítiques”.

No només amb tot això, els agents també aprofiten per criticar durament la manca de projecte que té el cos policial. Per als agents, això “únicament crea dificultats clares per donar resposta als reptes a què s'enfrontin”.

➡️ Política

Més notícies: