Diversos policies antiavalots intenten calmar amb les porres els centenars de manifestants que hi ha darrere d'unes tanques
POLÍTICA

Un sindicat policial demana dimissions al Govern després dels incidents a Ferraz

La UFP acusa el Govern d'utilitzar la Policia Nacional de forma partidista


Arran de les càrregues policials que es van fer ahir davant de la seu del PSOE, la Unión Federal de Policia (UFP) ha demanat el cessament del delegat general del Govern a Madrid.

Els agents ho han fet públic mitjançant un comunicat oficial a X, abans Twitter. En aquest document, la UFP assegura que “s'està utilitzant la Policia Nacional de manera partidista”.

I és que el sindicat ha acusat el Govern d'usar els seus agents per reprimir els ciutadans, fent referència a l'ús, entre d'altres, de gas lacrimogen.

A més, recriminen al Govern haver donat l'ordre de reprimir els ciutadans que es manifestaven a Ferraz, i no fer-ho a les manifestacions de Barcelona durant el procés.

“Les ordres llavors van ser aguantar, encara que ens estiguessin literalment massacrant, mentre ahir es va ordenar la utilització de material antiavalots que feia molts anys que no es feia servir”, confessen en el comunicat.

El comunicat recorda que la policia no es pot fer servir per al benefici d'un partit polític. Per això, la UFP va demanar la dimissió de Francisco Martín Aguirre, el delegat general del Govern a Madrid.

Dos agents de Policia antiavalots atura un manifestant al carrer Ferraz, davant de la seu del PSOE a Madrid, mentre dos agents més i diversos periodistes miren l'escena

Martín Aguirre, que va ser elegit delegat general el març d'aquest mateix any, no ha estat l'únic que han demanat que dimiteixi. La Jupol ha demanat al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que “deixi d'amagar-se i doni la cara”.

Grande-Marlaska, davant aquestes acusacions ha defensat una actuació “proporcional” de la Policia Nacional davant dels manifestants que eren a Ferraz.

Tot i la defensa del ministre de l'Interior, molts són els usuaris de X que donen suport als sindicats. Moltes persones han manifestat a la xarxa social el desacord amb l'actuació policial i, d'altres, els demanen que no acatin aquest tipus d'ordres.

Els usuaris de X, però, no han estat els únics que han demanat als agents que prenguin mesures abans les ordres del Govern. Daniel Esteve, líder de Desokupa, ha llançat i missatge directe als policies.

“M'encantaria que la policia fes un pas endavant i tingués el valor de fer una mena 'd'inacció’ davant les ordres polítiques”, comentava Esteve.

➡️ Política

Més notícies: