Mar Besses parlant en un podi amb un micròfon, amb un fons groc que té text negre.
POLÍTICA

Xoc a l'esquerra: activistes de l'habitatge contra les joventuts d'ERC

Intercanvi d´insults i acusacions entre l'activisme social i l'esquerra institucional

Nou conflicte entre els progres a Catalunya, que parla clarament de l'accelerat procés de descomposició que viu l'esquerra. En aquest cas, ERC torna a ser protagonista. Perquè el Sindicat de Llogateres, una de les entitats més actives a l'actual conflicte de l'habitatge a Catalunya, ha vetat l'assistència de les Joventuts d'Esquerra Republicana a la manifestació del 23 de novembre.

Home amb barba parlant davant de micròfons de premsa amb un cartell de fons que diu

Amb el lema S'ha Acabat (S'ha acabat), el sindicat i altres entitats socials i de la vivenda han convocat una manifestació a Barcelona que vol massiva. Però en què no obstant es veta l'entrada d'alguns.

Les joventuts d'ERC van publicar un tweet adherint-se a la manifestació per abaixar els lloguers, però van rebre una resposta contundent. "No sou benvinguts a la mani, com tampoc no ho són els rendistes, per progres que siguin, ni cap partit, tampoc l'esquerra", responen des del Sindicat de Llogateres. Agreguen que “és un consens de totes les organitzacions que impulsem les mobilitzacions”.

Dures acusacions a ERC

Però a més, el sindicat carrega durament contra les joventuts d'ERC, "un partit que ha governat i que ha venut solucions històriques que deixaven intacte el problema de l'habitatge. I que alhora, ha estat responsable d'una repressió sense precedents contra el moviment".

Acusen l'esquerra parlamentària de voler "reubicar-se després de la derrota", i de voler aprofitar el descontentament social per capitalitzar les mobilitzacions i tornar al poder. "Una vegada al govern, ja sabem el que feu". Diuen que ERC "concilia els interessos del negoci immobiliari" i que forma part "de l'ofensiva contra la classe treballadora".

Retrets al sindicat

Això ha provocat la indignació de militants de les JERC i també gent del seu entorn o crítics amb el moviment de la vivenda. Acusen el sindicat de l'habitatge de ser una estructura de control de l'esquerra radical i en diuen parasitaris, sectaris i autoritaris. Alguns defensen ERC per ser l'únic partit que va aprovar una llei de la vivenda "mínimament digna", i els pregunten "per què no us centreu a criticar Junts i el PP".

Les crítiques al sindicat de l'habitatge traslladen la idea que l'esquerra radical està utilitzant el tema de l'habitatge per provocar un altre 15-M per ressorgir. Els activistes, en canvi, posen el focus a la traïció de l'esquerra institucional als moviments socials.

➡️ Política

Més notícies: