Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Sílvia Orriols, tots dos amb rostre mig somrient

POLÍTICA

Sílvia Orriols posa dues condicions per a qui vulgui els seus vots al Parlament

La líder d'Aliança Catalana adverteix que els seus vots per a una investidura 'no sortiran de franc a ningú'

El debat al voltant de Sílvia Orriols ha anat evolucionant els darrers dies i setmanes. Fa poc es parlava sobre si Aliança Catalana entraria o no al Parlament. Per les paraules dels representants polítics de tots els partits, la majoria donen per fet que la possibilitat que AC irrompi a la cambra catalana és més alta que mai.

D'aquesta manera, ara el debat s'està centrant en què farà Sílvia Orriols en un futur debat d'investidura en cas que obtingui representació al Parlament i els seus vots siguin necessaris per investir un president o un altre.

La líder d'Aliança Catalana, com fa amb la majoria de temes, no té problemes a l'hora de mullar-se sobre aquesta qüestió. I així ho va demostrar a l'entrevista que li va fer Gemma Nierga a RTVE aquest dimarts. La periodista de la televisió pública li va preguntar directament si faria president Carles Puigdemont amb els seus vots. I la resposta va ser clara.

La Sílvia Orriols no tanca la porta a aquesta possibilitat. Això sí, posant dues condicions a sobre de la taula. "El vot d'Aliança Catalana no sortirà de franc a ningú", va afirmar. "El nostre vot estarà condicionat a lluitar per l'alliberament nacional de Catalunya i per capgirar aquestes polítiques immigratòries nefastes que ens han conduït al desgavell actual", va explicitar.

La resposta de Puigdemont a Sílvia Orriols

Així, Sílvia Orriols deixa clar que, si algú vol els vots d'Aliança Catalana per a una investidura, haurà d'assumir “compromisos” d'“avançar cap a la independència” i posar al centre de l'acció política la qüestió migratòria.

La mateixa pregunta que Gemma Nierga va fer a Sílvia Orriols, la va formular al revés Jordi Basté a Carles Puigdemont, en una entrevista a RAC1 també aquest dimarts. El candidat de Junts va afirmar que "no m'he plantejat la possibilitat" d'acceptar o no els vots d'Aliança Catalana en una hipotètica investidura. I va evitar respondre si la seva formació aplicaria un cordó sanitari al partit de l'alcaldessa de Ripoll. “No ho sé”, va dir.

Sobre el possible cordó sanitari que pot patir AC si entra al Parlament, el mateix que la resta de formacions ja apliquen a Vox, Sílvia Orriols va deixar clar que “no em sorprèn”. Tant el PSC com ERC, la CUP i els Comuns ja hi han apostat.

No obstant, l'alcaldessa de Ripoll va dir que no li fa por aquesta possibilitat. I és que a l'últim mandat municipal, Orriols ja va ser víctima d'un cordó sanitari per part de la resta de formacions de Ripoll. Aleshores ella era l'única regidora (encara pel Front Nacional de Catalunya) i, després del veto dels altres partits, Aliança Catalana va pujar fins als sis regidors, aconseguint l'alcaldia de la localitat.

"No es poden vetar les idees i el lliurepensament en democràcia", va remarcar a RTVE la candidata per Girona d'AC. "Fa anys que la partitocràcia es passa dels uns als altres les quotes de poder, les nòmines i les poltrones, i quan entra un actor de fora que aspira a canviar tot aquest sistema, fa por i es vol evitar el debat", ha sentenciat.

➡️ Política

Més notícies: