Primer pla de Nacho Martín Blanco parlant al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Martín Blanco ja va rebutjar ser alcaldable de Ciutadans per Barcelona

L'exportaveu nega que tingués res lligat amb el PP

El cap de llista per Barcelona del PP a les pròximes generals, Nacho Martín Blanco, ja va rebutjar ser l'alcaldable de Ciutadans per Barcelona. Martín Blanco era la primera opció i quan va dir que no, es va pensar en Anna Grau.

L'exportaveu de Ciutadans al Parlament va anunciar per sorpresa la seva renúncia a l'escó del Parlament dijous passat. Però des de llavors les coses han anat molt de pressa. L'endemà diversos mitjans ja van publicar que es passava al PP.

El rebuig del president del PP català, Alejandro Fernández, a encapçalar la llista per les generals ha catapultat Martín Blanco a la primera posició. En conversa amb aquest partit, ha negat que el seu pas al PP estigués planejat per endavant.

“És difícil que algú que em conegui pugui pensar que jo tenia res lligat, ni tan sols parlat, amb el PP abans de les municipals” ha afirmat. "Jo no volia ser l'alcaldable de Ciutadans, però de cap de les maneres vol dir que tingués res lligat al PP".

Preguntat per E-Notícies divendres passat després de l'elecció d'Anna Erra, Carlos Carrizosa no va negar els fets. Carrizosa va afirmar, respecte a la campanya del ja exdirigent de Ciutadans, que “es va dividir al ser membre del comitè permanent”. "Set dies de campanya nacional i set dies de campanya a Catalunya", va afegir.

Martín Blanco, que va començar de tertulià, se'l va considerar llavors pròxim al PP, però va acabar fitxant per Ciutadans per a les eleccions del 2017. El partit va aconseguir llavors el seu màxim amb 36 diputats. A les eleccions del 2021 va baixar a sis.

Ciutadans ha perdut la representació municipal tant a Barcelona com a la majoria dels municipis. El partit només va obtenir uns 7.000 vots, un 1,1%. A diverses comunitats autònomes com Andalusia o Madrid, ha desaparegut.

➡️ Política

Més notícies: