Muntatge de Silvia Orriols i un tuit amb la bandera de la Unió Europea
POLÍTICA

Sílvia Orriols es mulla i anuncia què farà amb el seu vot a les eleccions europees

Orriols se suma a un corrent molt estès a Catalunya i aprofita per criticar la darrera proposta d'ERC

L'alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, s'ha pronunciat sobre les eleccions europees. En un missatge publicat a xarxes socials, Orriols ha revelat el sentit del seu vot. I ho ha fet fent referència a una informació sobre la proposta de la candidata d'ERC, Diana Riba, per accelerar la legalització d'immigrants irregulars. “N'hi ha que tenen pressa per destruir Catalunya...”, ha dit Orriols.

A qui votarà Orriols?

Aquestes eleccions europees són importants per al processisme. Després del fracàs conjunt del 12M, les eleccions de diumenge mostraran si Junts i ERC continuen de capa caiguda. De moment, tot apunta que sí i alguns sondejos com el del CIS han portat molt males perspectives per als dos partits processistes.

A diferència de les eleccions autonòmiques, la que no tindrà un paper protagonista serà Sílvia Orriols. Tot i l'auge identitari a tot Europa, el seu partit no es presenta a les europees. Però això no vol dir que Orriols es pugui permetre el silenci sobre aquestes eleccions. Per això, ha volgut significar-se i ha anunciat el sentit del seu vot: “abstenció massiva”:

El missatge no és simplement un anunci. També té una clara càrrega crítica contra el discurs progressista d'ERC, que insisteix a portar la contrària al rumb d'Europa. Segons hauria declarat el cap de llista dels republicans, Diana Riba, caldria “accelerar” la regularització dels immigrants irregulars.

L'abstencionisme a Catalunya

Amb el seu suport a l'abstenció, Orriols se suma a un corrent que ja estava assentat a Catalunya. Es tracta de l'abstencionisme, que és una postura de càstig i desengany cap al processisme. Una postura que a la seva manera va beneficiar Aliança Catalana, que va aconseguir infondre esperança dins una part de l'electorat nacionalista.

Si anar més lluny, el resultat de l'independentisme al 12M s'explica en gran part per l'abstencionisme. Figures de color molt divers ho van veure clar i van avisar que cal tenir certa prudència amb la idea que l'independentisme ha desaparegut. Aquest diumenge podrem comprovar si això continua sent així.

➡️ Política

Més notícies: