Muntatge de Joan Ignasi Elena i dues patrulles de Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

El dur missatge a Joan Ignasi Elena per la inseguretat a les ciutats catalanes

Cada dia el conseller rep múltiples queixes de la inseguretat a tantes ciutats i pobles catalans

El passat 4 de juny, l'usuari de Twitter @BCNindignada va publicar un missatge que reflecteix la preocupació creixent de la ciutadania per la inseguretat a Catalunya: “A la ruleta de la inseguretat ciutadana… A quina ciutat de Catalunya tocarà avui el ferit d'arma blanca? @joanignasielena es paga 1,5 a 1 a Barcelona… Quina és la teva aposta?”.

Aquesta piulada, carregada d'ironia, posa de manifest la gravetat del problema d'inseguretat que fueteja la comunitat autònoma. Tot i això, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha esforçat per minimitzar-lo. Ho atribueix a la “sensació d'inseguretat” generada pels mitjans de comunicació o per suposada extrema dreta.

Tot i això, una simple mirada als titulars dels diaris catalans revela una realitat ben diferent. Els apunyalaments se succeeixen en diversos punts del territori, afectant tant ciutats com pobles que abans eren considerats tranquils. Les darreres setmanes, s'han registrat diversos casos que evidencien la magnitud del problema:

Els Mossos d'Esquadra van rebre una alerta diumenge a la matinada 26 de maig sobre una baralla entre dos grups de persones al barri antic de Lleida. Una va resultar ferida per una punyalada. Els agents van detenir el presumpte autor a la mateixa zona, que encara portava el ganivet.

Primer pla de Joan Ignasi Elena fent una roda de premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir un home acusat d'un apunyalament al vestíbul del metro de la plaça Catalunya. La víctima, a qui van intentar robar poc abans de les cinc del matí, va patir lesions lleus d'arma blanca al cap i les mans.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'autor d'un atac amb arma blanca que va deixar ferit de gravetat un home a Salou. Segons informa el Cas aquest diumenge, a dos quarts de quatre de la matinada, un home va ser atacat amb una arma blanca al centre de Salou. La víctima va rebre diverses punyalades a la zona de l'abdomen i va ser traslladada, en estat molt greu, a l'hospital.

Aquest dilluns al matí s'ha aconseguit detenir el presumpte agressor, d'origen estranger i d'uns cinquanta anys, acusat d'un delicte de lesions. Paral·lelament, tres magribins assaltaven vianants amb un esprai de pebre per robar-los.

Tres joves majors d'edat van ser detinguts el 17 de maig a la nit a Masquefa després de l'apunyalament d'un noi durant la festa major del poble.

Aquests són només alguns exemples dels nombrosos incidents violents que s'han produït a Catalunya les darreres setmanes. La ciutadania està cada cop més preocupada per la seva seguretat, i no se sent protegida pel Govern. Les paraules del conseller Elena, que sovint minimitzen la situació o la culpabilitzen a factors externs, no fan sinó alimentar la sensació d'indefensió i frustració.

➡️ Política

Més notícies: