Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts
POLÍTICA

Sílvia Orriols: 'Cada vegada tenim més possibilitats d'entrar al Parlament'

La líder d'Aliança Catalana, convençuda de l'èxit del projecte

Cap Aliança Catalana i la seva líder Sílvia Orriols al Parlament? L'alcaldessa de Ripoll considera que sí. Per això, ja es prepara per a les Autonòmiques després de l'èxit del maig. A Ripoll, governen després d'haver aconseguit més del 30% de vots. En aquests primers mesos de govern, la tranquil·litat domina: les prioritats d'Orriols són “la seguretat i la neteja”. Res estrany per a un alcalde acabat d'estrenar com ella.

Treballen, expliquen, "conjuntament amb la Policia Local" per eradicar l'incivisme. El seu objectiu és un Ripoll amb millor imatge i d'això, creuen, se'n beneficiaran locals i visitants. L'única polèmica ressenyable va tenir lloc per Sant Joan, quan Orriols va voler repartir coca, fuet i xocolata. Curiosament, va ser la CUP qui va convertir la proposta en drama: van parlar fins i tot d'“antisemitisme” i de voler “excloure” els musulmans.

Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

Amenaça permanent a Sílvia Orriols

Orriols, com Albiol al seu dia, viu sota “l'amenaça permanent” d'una moció de censura presentada per una oposició “bel·ligerant”. La seva tasca de fiscalització, considera l'alcaldessa, se centra en polèmiques absurdes. Orriols, amb tot, adverteix: “Compten amb el suport de mitjans subvencionats, però no en tenen prou per treure'ns la il·lusió”. Avisa també que aplicaran “punt per punt” el programa electoral.

Amb aquests avals, Aliança Catalana dona per fet que entrarà al Parlament després de les properes eleccions autonòmiques. La possibilitat hi és, només cal aprofitar-la. "Aliança Catalana té cada cop més possibilitats d'entrar al Parlament", assegurava Sílvia Orriols en una entrevista a Girona Notícies. A més, afegia que “S'ha demostrat que hi ha oxigen fora de la correcció política. Les polítiques que nosaltres fem a nivell municipal són les que molts catalans voldrien aplicar a nivell nacional. Cada vegada que el nom de Ripoll ressona als mitjans, encara que sigui en clau difamatòria, Aliança Catalana guanya vots”.

Canvi de conjuntura

En el pla d'aconseguir allò que no va aconseguir la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada, Orriols i el seu partit tenen un aliat. No és cap altre que el canvi de conjuntura política a Catalunya. El paper protagonista de Junts i Puigdemont i el seu poder inesperat desplaça del centre polític a ERC i empeny la CUP a l'extrem de l'esquerra extrema.

Aliança Catalana i Sílvia Orriols en són els grans beneficiats, però no només per aquests moviments. Itàlia, on a Meloni ningú no li té por ja, també hi ajuda. Fins i tot la situació de Vox, a gairebé tots els governs autonòmics sense més polèmiques que les gestuals, és un suport. Els cops d'un PP desnortat que fins i tot vol dialogar amb Pugidemont, també.

El nacionalisme de dretes desacomplexat està de moda a Europa i Catalunya no és una illa. Que Orriols mateixa o algú del seu partit acabin ocupant algun dels 135 escons del Parlament és, per tant, més que possible.

➡️ Política

Més notícies: