Primer pla de Carles Puigdemont amb la mà al front i cara de preocupació
POLÍTICA

A Puigdemont ja no se'l creuen ni els seus

Fonts de Junts es mostren convençuts que l'expresident acabarà facilitant la investidura de Pedro Sánchez

Aquest dimarts passat, Carles Puigdemont sortia a marcar les línies a seguir perquè Junts acabi votant a favor de la investidura de Pedro Sánchez. Després de les paraules, el seguici de l'expresident de la Generalitat es va mobilitzar per elogiar el seu líder.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Alguns dels seus 'palmeros' van vendre la roda de premsa del juntaire com si fos una de les grans fites de la història de la política europea. Pilar Rahola i companyia van parlar de “sentit d'estat”, de “moment històric”, “estadista”, “canvi de paradigma”, “home d'estat”, “exemplar”... En realitat, només volien disfressar d'èpica allò que en realitat és un gir de 180 graus de la seva política. Dit d'una altra manera, es tractava de maquillar que ara Puigdemont farà el mateix que fa quatre anys que critica d'Esquerra.

Perquè, en efecte, ni els més propers a Puigdemont ja es creuen les paraules del líder de Junts. Fonts properes al partit han parlat amb El Confidencial i ho deixen ben clar. Aquesta grandiloqüència del discurs de dimarts passat s'anirà diluint després de la celebració de la Diada a Catalunya. “No vol convertir Junts en una nova ERC i arriscar-se a ser escridassat a la manifestació de l'11 de setembre”, expliquen des del partit.

Pla mitjà de Carles Puigdemont i Yolanda Díaz mirant-se i somrient

Segons aquestes fonts, Puigdemont “no va posar la celebració del referèndum al centre del debat” i això no deixa de ser un gest que demostra que “vol arribar a un acord amb el PSOE”. A més, es mostren convençuts que després de la Diada, la peça central de les negociacions serà l'amnistia. Hi haurà una mica més de farciment, però de no gaire importància política”, asseguren des de Junts.

Fins i tot els seus creuen que Puigdemont “anirà diluint les seves exigències a poc a poc”. Sempre pensant en la post Diada del 11S. Serà a partir d'aquesta data quan l'expresident afronti les negociacions de forma real: intentant aconseguir l'amnistia i algunes concessions més. Fins i tot els propers a Puigdemont ja assumeixen que, malgrat les seves paraules dimarts, al final l'acord amb el PSOE girarà al voltant d'això i poca cosa més.

Perquè, a més, una repetició electoral té massa perills per a Junts. Tot i que el sector més radical del partit creu que tornar a les urnes els beneficiaria davant l'independentisme més dur, la veritat és que el mateix Puigdemont és conscient del que hi ha en joc. I no parlem dels 2 milions d'euros que ara mateix tenen assegurats gràcies a un grup parlamentari que segurament no aconseguiran si hi ha noves eleccions. Parlem de l'oportunitat de ser influents a la política espanyola i, no ho oblidem, la primera vegada en 6 anys que la possibilitat que l'expresident pugui tornar a Catalunya ha estat més a prop que mai.

➡️ Política

Més notícies: