Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

A Sílvia Orriols li surt un nou enemic

Amenacen de portar els tribunals a la líder d'Aliança Catalana

ERC, Junts i la CUP poden estar tranquils: ja no són els únics enemics de Sílvia Orriols. L'alcaldessa de Ripoll va assumir el càrrec ja fa gairebé dos mesos. I al llarg d'aquest temps ha lluitat contra la campanya d'"acoso y derribo" que els partits processistes han promogut. Ara, al processisme se li ha unit un nou aliat: la plataforma Impulso Ciudadano.

Aquesta entitat ha amenaçat la líder d'Aliança Catalana de portar-la al jutjat en cas que segueixi incomplint la legislació vigent en matèria de símbols a llocs públics o edificis institucionals. I és que Impulso Ciudadano ha exigit al consistori de Ripoll que retiri la bandera estelada que oneja a la façana de l'ajuntament. A més, també ha requerit que el govern local posi al seu lloc la bandera espanyola.

Sílvia Orriols ja va haver de retirar l'estelada de la façana de l'ajuntament la campanya electoral passada per a les generals. En aquell moment, els seus enemics processistes van aprofitar l'ocasió per retreure-li la seva acció. Però ella va reivindicar que no es jugaria la inhabilitació per un fet simbòlic. Una inhabilitació que, segurament, haurien celebrat des d'ERC, Junts i la CUP.

Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori

Passades les eleccions generals, Aliança Catalana va tornar a col·locar la bandera a l'Ajuntament, però ara es topa amb l'amenaça d'Impulso Ciutadano. Des d'aquesta entitat defensen que la llei especifica que la bandera espanyola ha d'onejar en un lloc preferent de tots els edificis de l'administració. A més, adverteixen que “hi ha jurisprudència del Tribunal Suprem” que avala la seva exigència a Sílvia Orriols.

De fet, l'Ajuntament de Ripoll ja va tenir una topada amb la justícia l'any 2017. Aleshores, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar al govern local la col·locació de la bandera espanyola a l'exterior de l'ajuntament. Ara, la història es pot tornar a repetir per l'assenyalament d'Impuls Ciutadano a Sílvia Orriols i a Aliança Catalana.

Sílvia Orriols, segueix al capdavant de Ripoll

Mentrestant, Sílvia Orriols segueix exercint les funcions d'alcaldessa de Ripoll. Tot i l'eterna amenaça de l'oposició de fer-li una moció de censura (Orriols governa en solitari i en minoria), la líder d'Aliança Catalana continua governant sense problemes. Molt activa a les seves xarxes socials, Orriols aprofita la seva flamant exposició pública per fer difusió dels actes que se celebren a Ripoll. I ho fa aliena al soroll que l'envolta.

➡️ Política

Més notícies: