Primer pla de Sílvia Orriols rient lleugerament
POLÍTICA

Sílvia Orriols esclata després de l'amenaça terrorista que viu Catalunya

Si cal l'Exèrcit, que vingui

Per què va guanyar les Municipals a Ripoll Sílvia Orriols? Doncs, principalment, perquè no es va amagar davant d'un problema cert. Es va atrevir, de fet, a dir les coses pel seu nom. Des de llavors, agradin o no els seus mètodes i procediments, ha seguit en la mateixa línia.

Així, tenint en compte el que ha fet i dit durant aquests últims dies, no queda altra cosa que reconèixer-li un mèrit indubtable. Quin és? Ser la política catalana que més explícitament ha defensat les seves postures en relació amb el desafiament cert que planteja el terrorisme gihadista.

L'exèrcit

Que Orriols és independentista ningú no ho nega i que el seu independentisme, certament, s'allunya de les posicions hegemòniques del moviment, tampoc. No te problemes, per exemple, de parlar d'alguna cosa que en altres països ja es planteja clarament.

Orriols, així ho ha dit a Twitter, creu que és hora de començar a pensar a recórrer a l'Exèrcit. Segons el govern, estem en un nivell 4 reforçat. Per Orriols, si el nivell 5 –el més alt- no es decreta, és perquè alguns tenen por de veure militars patrullant pels carrers.

Lectures esbiaixades

Per descomptat, el plantejament d'Orriols no ha caigut bé al processisme benestant. Ella mateixa, a mitja tarda, ho explicava. El seu objectiu era un: denunciar l'estat de vulnerabilitat en què la resposta del govern deixa la població. Sembla que més d'un ho ha vist com un desig de veure l'Exèrcit Espanyol desplegat a Catalunya. Qui pensi així, és evident que no s'ha llegit amb detall el programa amb què Orriols i el seu partit es van presentar a les Municipals.

Sigui com sigui, a la xarxa sí que s'ha entès bé allò que l'alcaldessa de Ripoll pretén. El seu plantejament és clar i, aquí, potser caldria recórrer a la distinció entre els verbs ser i estar.

Si bé Orriols no considera ser espanyola, sí que entén que, avui, Ripoll és a Espanya. Per això, vol veure l'Exèrcit -que al capdavall és l'únic que hi ha avui aquí- encarregant-se que tothom se senti més segur, menys els terroristes islamistes radicals. Pretendre veure altres coses, ella mateixa ho diu, és no entendre res.

➡️ Política

Més notícies: