Primer pla de Pere Aragonès amb cara de circumstàncies en un dels actes de la Diada de l'11S
POLÍTICA

Pere Aragonès, diàleg a mitges al Senat

El president arribarà, farà la seva intervenció i se n'anirà sense escoltar cap altre mandatari

Pere Aragonès va voler marcar perfil propi en anunciar fa uns dies que assistiria aquest dijous al Senat per intervenir a la Comissió General de les Comunitats Autònomes. Ho farà per defensar l'amnistia després d'una moció que el PP va presentar en aquesta comissió per debatre-la. La decisió d'assistir d'Aragonès era vista en alguns sectors com un favor al PSOE, ja que els populars volien afeblir Sánchez. La presència del president centrarà el focus també en ell i no només en el debat entre propulars i socialistes.

Esquerra buscava amb la presència d'Aragonès al Senat, al costat dels presidents de les altres comunitats, marcar perfil propi. Es preveia un cos a cos amb líders del PP com Ayuso o Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia. Era una bona oportunitat per al dirigent republicà, mancat de lideratge i d'autoritat dins del món processista . Doncs res de res.

Pere Aragonès assistirà al Senat, serà el primer a parlar i se n'anirà. L'ordre d'intervenció és per l'antiguitat dels Estatuts d'Autonomia i com que Urkullu no hi serà, el president de la Generalitat parlarà el primer. Ayuso, per exemple, serà de les últimes i ho farà sense la presència d'Aragonès, que diu que té 'altres temes' a Madrid.

Primer pla de Pere Aragonès visiblement avorrit

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, justificava fa una setmana la presència d'Aragonès al Senat, on el PP té majoria absoluta. Segons l'executiu, no es vol "desaprofitar cap oportunitat per defensar l'amnistia i l'autodeterminació". El que passa és que arribar, fer el teu discurs i anar-te'n no és massa dialogant ni respectuós.

Cal tenir en compte que cap president de comunitat socialista no ha confirmat la seva presència, així com el lehendakari. Hi seran, doncs, els 13 presidents del PP i Pere Aragonès, que aprofitarà l'oportunitat que li brinden els populars, però a mitges. "No ens fa por anar al Senat ni explicar-nos en una Cambra Territorial", deia el Govern. Finalment, serà una mena de coitus interruptus i Aragonès evitarà el cos a cos.

Caldrà estar atent per veure quines qüestions d'agenda impedeixen a Pere Aragonès no ser present a la Comissió després de la seva intervenció. "El Govern no deixarà cap espai buit on pugui defensar la resolució del conflicte", deia el portaveu fa dies. I segurament és una veritat a mitges. La cadira de Pere Aragonès estarà buida durant la major part de la comissió, quan parlin els altres 12 presidents de comunitats autònomes.

➡️ Política

Més notícies: